Právo

Právo na opravu: Z diskuze vyplouvají konkrétní případy kurvítek od Applu, Samsungu i Microsoftu

O „právu na opravu“ se mluví po celém světě. V Austrálii připravuje legislativu tamní Productivity Commission, zatím je ve fázi mapování trhu a rozhovorů s odborníky. Jedním z nich je i Kyle Wiens, šéf společnosti iFixit, která se zabývá opravami spotřební elektroniky od sluchátek přes smartphony po počítače. Firmu mají rádi i novináři, protože rozebírá, fotí a popisuje nové produkty, takže dovnitř nahlédne i veřejnost.

iFixit má také unikátní metodiku pro hodnocení opravitelnosti a podle ní zpracovává databázi jednotlivých produktů (např. pro notebooky). Právě tato metodika často slouží minimálně jako inspirace pro různé variace práva na opravu po celém světě.

Wiens v pondělní debatě zmínil konkrétní strategie, které používají největší výrobci elektroniky na světě, aby zákazník raději koupil nový model, než nechával opravit starý. Právě tyto postupy v konstrukci produktů a pravidlech jejich servisování jsou skutečným kurvítkem – rozhodně nejde o konkrétní součástku, která se na povel či po dané době prostě rozbije.

„Tak třeba tu jsou výrobci, kteří omezují dostupnost součástek potřebných pro opravu. Německá Varta prodává všemožné baterie řadě firem a najdete je i ve sluchátkách Samsung Galaxy Buds. Ale když my přijdeme za Vartou a požádáme ji o baterie, které bychom mohli použít při opravě sluchátek, prostě nás odmítnou s tím, že jim do zakazuje smlouva se Samsungem,“ uvádí Kyle Wiens první příklad a dodává: „S touto praktikou se setkáváme čím dál častěji.“

Apple udává směr. Bohužel i ve vymýšlení obstrukcí

„V MacBooku Pro je čip, který se stará o nabíjení baterie. Existuje standardní součástka a její lehce upravená verze, kterou vyžaduje MacBook. Výrobce je smluvně vázaný, aby čip prodal pouze se souhlasem Applu,“ popisuje Wiens další taktiku. Výrobce notebooku tak snadno kontroluje kdo, za jakých podmínek a jak dlouho může přístroj opravit.

Právě lhůty mohou hrát důležitou roli, jak popisuje příběh firmy, která od Applu získala zakázku na recyklaci náhradních dílů. Nových, nepoužitých náhradních dílů. „Apple pro své produkty poskytuje servis po sedm let. Právě po uplynutí těch sedmi let měl ve skladech hromadu náhradních dílů, ale než aby je vypustil na trh, zaplatil za jejich zničení,“ říká Wiens.

scr 2021-07-19 18-08-16.jpg
Ukázka z hodnocení opravitelnosti laptopů iFixit. Acer a Dell možná nejsou tak cool, ale když se pokazí, máte šanci je opravit. Design Applu je pověstný, ale tady prostě nechcete, aby se uvnitř něco rozbilo. A Microsoft? Kvůli jeho Surface Laptopu musel iFixit upravit metodiku...

O mnoho lépe na tom není ani další velké jméno IT světa – Microsoft. V úvodu článku zmíněná metodika iFixit pro hodnocení opravitelnosti pracuje se stupnicí od 1 do 10, ale… „Notebook Surface od nás dostal nulu. Má tak důkladně vlepenou baterii, že jsme se museli prořezat tělem a zničit jej, abychom se k akumulátoru dostali.“

3D tisk nic neřeší

Zajímavou myšlenkou je, že pokud součástku není schopný/ochotný dodat výrobce, poradí si uživatel sám a vytiskne si ji na 3D tiskárně. Problém je, že řada součástek obsahuje elektroniku, je příliš komplikovaná, nebo má tak unikátní vlastnosti, že pokus o plastovou kopii problém nevyřeší.

Wiens zkouší kvantifikovat, jak špatná situace je: „3D tisk je úžasná myšlenka, ale naše analýza ukazuje, že vyřeší asi jen 2 % potřebných součástek. U bílé techniky, kde je více mechanických dílů, to bude trochu lepší.“

Štítky

Větší smysl podle odborníků dává dostat informaci o opravitelnosti před oči potenciálních zákazníků. Pokud dva notebooky se srovnatelnými parametry i cenou odliší štítek s jasně vyčísleným potenciálem pro budoucí opravy, může se zákazník rozhodnout. Jakmile se z odolnosti a opravitelnosti stanou důležité faktory pro výběr produktů, musí se v tomto ohledu více snažit i výrobci.

V tomto směru jde příkladem Francie, kde už je konkrétní systém schválený.

Via ZDnet

Diskuze (252) Další článek: V Číně se už prodávají testovací vzorky procesoru Intel Core i9-12900K. Má to ale háček

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,