Pravidla blogů na Živě.cz

Blogy Živě.cz (blog.zive.cz) je služba, kterou může využívat každý registrovaný čtenář webu Živě.cz – dále jen bloger. Bloger může publikovat na svém blogu vlastní články s osobními názory. Provozovatelem služby Blogy Živě.cz je společnost CN Invest, a. s., zastoupená redakcí webu Živě.cz.

Co může blog obsahovat?

Obsahem blogu se rozumí texty, odkazy, obrázky a případně další součásti blogu přidané blogerem. Za obsah blogu nese bloger plnou odpovědnost . Obsah blogu musí splňovat následující podmínky:

  • obsah článků musí být tematicky blízký oboru webu Živě.cz (počítače, internet, IT)
  • na blogu se nesmí objevit obsah, který porušuje zákony ČR, především pak autorský zákon
  • zakázána je publikace vulgárního, erotického či jinak nemorálního či urážejícího obsahu, nebo takového, který podněcuje ke zločinnosti
  • blog nesmí obsahovat odkazy na jiné weby, které porušují dva předchozí body
  • blog není možné zneužívat ke stálé nebo opakované propagaci jiných webů, zejména komerčního charakteru
  • je zakázáno využívat obsah blogů jako prostor pro reklamu nebo cílenou propagaci
  • obsah blogu nesmí být kopírován na jiné weby nebo naopak kopírován z cizích webů
  • obsah blogu nesmí poškozovat web Živě.cz a další projekty provozovatele

Máme právo zamezit zveřejnění blogu pokud nesplňuje některou z uvedených podmínek.

Propagace blogu

Blog může nabývat jedné ze tří hodností:

1. Schválený blog

Blog je schválený redakcí Živě.cz. Je veřejný, články jsou zobrazeny na záložce Vybrané blogy, v rámečku na titulní straně Živě.cz (max. dva denně) a provozovatel může vybrané články propagovat přímým odkazem z článku nebo bleskovky na titulní straně Živě.cz. Schválený blog musí nad rámec výše uvedených podmínek pro obsah blogu splňovat následující:

  • obsah blogu musí být přínosný pro ostatní čtenáře
  • texty musí splňovat pravidla české gramatiky (drobné výjimky tolerujeme)
  • autor musí na svůj blog přidat minimálně jeden článek za měsíc
  • na blogu musí být zveřejněny alespoň tři články

Bloger může zažádat o schválení blogu, jakmile splní stanovené podmínky, a to zasláním e-mailu redakci. Žádosti budeme průběžně vyřizovat a blogy schvalovat. Blog můžeme schválit i bez zaslání žádosti o schválení, pokud si všimneme, že splňuje podmínky ke schválení blogu.

2. Neschválený blog

Blog po založení je veden jako neschválený. Je veřejně dostupný v seznamu blogů, články jsou zobrazeny na záložce Všechny blogy na úvodní stránce služby blogů. Tyto blogy nemají nárok na propagaci na titulní straně Živě.cz. Mezi neschválené blogy budou zařazeny ty schválené blogy, které přestanou splňovat některou z podmínek pro schválené blogy.

3. Neaktivní blog

Blog není nikde zveřejněn, přístup k němu má jen bloger prostřednictvím administračního systému. Mezi neaktivní blogy se mohou zařadit takové blogy, které poruší podmínky pro obsah blogu nebo takové, na které po dlouho dobu nebyl přidán žádný nový příspěvek.

O změně hodnosti blogu budeme blogera informovat vždy e-mailem. Zatím neplánujeme, že bychom blogy zcela mazali – neaktivní blog tedy můžete opět oživit. V každém případě slibujeme, že vždy dostanete příležitost k provedení zálohy blogu, abyste ho případně mohli obnovit jinde.

Práva provozovatele blogu

Služba Blogy Živě.cz je bezplatná a stále se vyvíjí. Nezaručujeme proto vždy stoprocentní funkčnost a zajištění dat. Bloger založením blogu souhlasí, že nemá nárok na úhrady jakékoliv škody spojené s užíváním této služby. Vyhrazujeme si právo měnit funkce nebo vzhled služby bez předchozího upozornění blogerů.

Tato pravidla jsou závazná pro každého, kdo službu Blogy Živě.cz využívá. Pravidla jsou ve vývoji, stejně jako celá služba, proto může dojít k jejich změně. O změnách, které se nebudou vztahovat ke stávajícímu obsahu blogů, nebudeme informovat blogery předem.

(Poslední aktualizace: 27. srpna 2012)