Počítače | Design | USB-C

Pracovní stůl, který je zároveň průhlednou „skříní“ pro počítač. To nabízí Lian Li

Pokud si potrpíte na designově vyvedené skříně a rádi se koukáte na vnitřnosti vašeho počítače, možná jste již zaslechli o speciálních pracovních stolech, které zároveň slouží jako skříň pro veškeré komponenty. Známý výrobce počítačových skříní Lian Li nyní představil nové modely.

Dva nové počítačové stoly pro počítače mají označení Lian Li DK-05F a DK-04F a liší se hlavně velikostí. Zatímco do stolu DK-05F jste schopní vložit až dvě základní desky o velkém formátu E-ATX, model DK-04F pojme pouze jedinou.

Stolům vévodí obří temperovaná skleněná deska s tloušťkou 8 mm, která je po celém povrchu. Jedná se přitom o „chytré“ sklo, které lze zprůhlednit nebo zcela ztmavit dle potřeby, pokud například nechcete být v dané chvíli rušeni svítícími RGB komponenty, které jste si do počítače nainstalovali. Nosnost skla je 80 kg, což postačí i na velké monitory.

Uvnitř je standardní nastavitelná konstrukce pro uchycení všech možných formátů základních desek a stejně tak zdrojů, ventilátorů či vodního chlazení s obřími radiátory. Prostor stačí pro grafické karty o délce až 18,5 cm a dle potřeby jsou k dispozici odnímatelné šachty pro 3,5palcové a 2,5palcové disky, kterých může být až 8 nebo 9 dle typu stolu.

Přední strana stolu obsahuje čtyři porty USB 3.0, jeden USB-C (USB 3.1), výstup na sluchátka a vstup na mikrofon. Nechybí zapínací tlačítka a překvapivě i ovládací tlačítka pro kontrola případného RGB podsvícení a otáček ventilátorů. Větší verze má navíc dva další porty USB 3.0.

Vzhledem k ceně jsou stoly vybavené i elektrickým motorem pro nastavení výšky, takže můžete pracovat v sedě i vestoje (68 cm až 1,175 m). Ceny zatím nejsou známé, ale starší verze většího modelu stála kolem dvou tisíc dolarů, tedy asi 56 tisíc korun.

Diskuze (6) Další článek: TikTok přichází s funkcí Family Pairing – poskytuje rodičům větší kontrolu nad účty jejich dětí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,