Práce na čipsetech pro Itanium se přesunuje z HP do Intelu

Vývojoví inženýři společnosti Hewlett Packard, kteří pracují na čipsetech pro servery technologie Itanium, se v rámci spolupráce přesunuli na pracoviště společnosti Intel.

Na hostování do Intelu přijelo kolem stovky inženýrů, kteří se budou podílet na vývoji 64-bitových čipsetů pro servery technologie Itanium, která je společným dítětem právě výše uvedených společností Intel a Hewlett-Packard.

Servery Itanium mají pro HP zvláštní význam, protože by to měl být nový směr firemní serverové strategie. Spočívá v umožnění integrovat více serverových platforem (založených na procesorech Intel, nebo HP PA-RISC) a přizpůsobit je celé řadě operačních systémů (Windows 2000, UNIX HP-UX a Linux). Architektura Intel Itanium by se měla podle HP stát základním kamenem evropské strategie zvané "Unified Server".

HP zaměstnává kolem dvou set pracovníků, kteří se podílejí na vývoji pokračovatele, na další verzi Itania nazvanou „McKinley“. Přechod pracovníků se nevylučuje ani v budoucnosti, v rámci zrychlení procesu vývoje v Intelu, kterým je tato personální injekce z tohoto důvodu směřována. Dalším podstatným důvodem pro migraci pracovníků je to, že ačkoliv Itanium je výsledkem práce obou společností, výroba čipsetů bude záležitost pouze intelovská. Nicméně HP si s jistotou uchová tým inženýrů, kteří se zabývají procesory HP PA-RISC.

Intel již mnoho let vévodí výzkumu a vývoji v oblasti personálních počítačů, ale co se týče serverů a síťových komponent, jejichž vývoj je komplikovanější, tam je nutné se na nových technologiích podílet spoluprací.

Pomalu končí doba, kdy si každý vynalézal sám, při dnešním tempu vývoje počítačových technologiích je nutnost spolupráce zřejmá, a taky se tedy využívá. Je to vidět na společnostech a kooperacích, které vznikají a zanikají, a propůjčují se licence a patenty, někdy až do té míry, kdy se v tom sami účinkující přestávají orientovat.

Váš názor Další článek: Autor červa s Kournikovou stanul před soudem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,