YouTube

Pozor, YouTube mění pravidla. Některá starší videa nahraná před 1.1. 2017 mohou přestat fungovat

Po 23. červenci nejspíše přestanou fungovat některá starší videa nahraná na YouTube před 1.1. 2017 jako neveřejná a poté sdílená třeba skrze vložený kód či URL. Firma totiž toho dne všechna tato videa označí jako soukromá.

Pokud se to bude týkat i vašich nahraných stop, máte možnost chystanou změnu ručně odmítnout v tomto formuláři.

Proč to vlastně YouTube dělá? Služba v roce 2017 upravila systém generování nových neveřejných odkazů a přidala do něj další bezpečnostní opatření, aby nebylo možné podobná videa bez sdíleného odkazu dohledat.

Tyto úpravy nicméně není možné zpětně aplikovat na vytvořené odkazy, a tak jde YouTube cestou zvýšené bezpečnosti a raději plošně změní všechna stará a neveřejná videa na soukromá.

aa3bb748-9c0e-4c1f-b80b-523e1839b73d
YouTube zasílá všem uživatelům s neveřejnými videi nahranými před 1.1. 2017 tento e-mail

Soukromá videa sice můžete dodatečně zveřejnit, jak se ale píše v e-mailu, který v těchto hodinách rozesílá YouTube svým uživatelům, kterých se změna týká, nelze z nich v tomto případě znovu udělat neveřejná.

ebc989ba-fd53-48bf-9504-ecb8272b4ffd
Ve formuláři vyplníte ID svého kanálu a požadavek se odešle podpoře

Video byste museli stáhnout a opět ručně nahrát, což je docela nepříjemné. Právě pro tyto případy tedy YouTube připravil onen formulář, který nechá vše při starém – byť s teoreticky sníženou ochranou před odhalením.

Nahráváte-li na YouTube neveřejně třeba rodinná videa, jejichž odkazy pak rozešlete tetičkám a babičkám, aniž by se musely jakkoliv přihlašovat, bez odeslání formuláře už stará videa nahraná před rokem 2017 jednoduše neuvidí.

YouTube vysvětluje, co se přesně stane:

Diskuze (1) Další článek: Sledujte start rakety LauncherOne se čtyřmi satelity

Témata článku: , , , , , , , ,