Pozor na nekompatibilitu mezi Wordem 97 a 2000

Pokud ukládáte dokumenty ve Wordu 2000, měli byste mít na paměti, že i věci podporované oběma programy nemusí Word 97 akceptovat.
Pokud ukládáte dokumenty ve Wordu 2000, měli byste mít na paměti, že i věci podporované oběma programy nemusí Word 97 akceptovat. Konkrétně jde o odkazy v dokumentech. Jak Word 97 tak Word 2000 umí vkládat do dokumentu hypertextové odkazy, některé ovšem dostanou Word 97 do úzkých. Pokud do Wordu 2000 vložíte okopírovaný text z webové stránky a ten uložíte jako DOC soubor, při otevření ve Wordu 97 budou odkazům v dokumentu chybět vyplněné cílové dokumenty. Informační hodnota dokumentu tak bude velmi snížena. V rámci Wordu 97 takové špatné odkazy navíc vypadají velmi nelogicky: makrem zjistíte, že v dokumentu je třeba celkem 5 odkazů, na ty špatné se nedá ale nijak odkazovat a nelze tak vyrobit makro, které by poškozené dokumenty opravilo.

Pokud chcete zajistit, aby všechny odkazy byly čitelné a použitelné i ve Wordu 97, musíte otevřít vlastnosti každého odkazu a potvrdit je. Tím zapracuje vnitřní mechanismus Wordu 2000, který správně implementuje odkazy do dokumentu.

Diskuze (2) Další článek: Computer 1/00

Témata článku: , , , ,