iOS | Mobilní aplikace | Evernote

Poznámkový systém Evernote se chce vrátit na výsluní. Trendy ukázal novou aplikací pro iOS

Spočítat všechny existující aplikace pro evidenci poznámek by byla práce na hodně dlouhou dobu. Vedle placených řešení existuje i celá řada bezplatných alternativ, takže ten kdo nechce upadnout v zapomnění, se musí neustále vyvíjet. To je i případ aplikace Evernote, která se ve verzi pro iOS dočkala zásadní aktualizace.

Uživatelská základna Evernote v uplynulých letech postupně slábla. Jednou z příčin byly nepopulární kroky v podobě omezení neplatících uživatelů a zvýšení cen pro ty platící, ke kterému došlo v roce 2016. Aplikace, jež bývala nezbytnou výbavou každého fanouška produktivity (na vrcholu se chlubila 225 miliony uživatelů), tak pomalu ale jistě upadala v zapomnění.

Nový Evernote pro iOS

Zašlou slávu má oprášit zcela přepracovaná aplikace pro iOS, kterou budou v průběhu několika týdnů následovat verze pro operační systémy iPadOS, Android, Windows a macOS. Celý program by měl být především rychlejší, snadněji použitelný a spolehlivější.

Mezi nové funkce patří intuitivnější a praktičtější editor, návrhy vyhledávání v reálném čase s průběžným filtrováním a čistší uživatelské rozhraní. Uživatelé získají více možností týkající se vzhledu poznámek, další vylepšení pro záhlaví a tabulky, mohou měnit písmo, barvy a zvýraznění.

K dispozici je také multifunkční tlačítko Vložit pro rychlé a snadné vkládání obsahu či přepracovaný skener pro digitalizaci papírových dokumentů. Provedené změny mají za úkol naplnit slogan „zachyťte své myšlenky a pak je rychle najděte.“

Viditelné změny i novinky pod kapotou

Na přípravě nové verze začali vývojáři pracovat již v lednu loňského roku. Jednou z hlavních myšlenek byla snaha modernizovat design, ale jen v takové míře, aby výsledek nebyl pro zákazníky příliš velkým šokem.

„Naším cílem bylo vytvořit promyšlenější a konzistentnější prostředí Evernote. Chtěli jsme rychlost, spolehlivost a škálovatelnost, kterou všichni očekáváme. Současně s tím jsme museli položit základy pro rychlé budoucí inovace.“ uvádí generální ředitel Ian Small.

Zcela očividná je změna vizuální stránky celé aplikace. Ta je na pohled čistší, jednodušší a dovolíme si tvrdit, že i o něco líbivější a modernější. Těšit se můžete například na snadnější správu štítků a zápisníků či nový panel nástrojů pro formátování.

Patrně nejzásadnější, avšak na pohled nejméně viditelnou změnou, je postavení celé aplikace na zbrusu novém kódu. To by mělo zajistit vyšší stabilitu a spolehlivost. Dalším přínosem bude možnost rychlejšího řešení případných chyb, snadnější přidávání nových funkcí a plynulejší synchronizace napříč platformami.

Diskuze (6) Další článek: Mozilla chce dokázat, že YouTube doporučuje konspirační a nenávistná videa

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,