PowerDesigner 7.0 nyní i s objektově relačním návrhem

Sybase představila PowerDesigner 7.0, který rozšiřuje grafické prostředí datového modelování o objektově orientovanou vrstvu analýzy a návrhu, takže se stal objektově relačním řešením.
Sybase představila PowerDesigner 7.0, který rozšiřuje grafické prostředí datového modelování o objektově orientovanou vrstvu analýzy a návrhu, takže se stal objektově relačním řešením. Umožňuje provádět reverse engineering, generovat SQL a kód Java pro všechny rozšířené databáze, a převést je na datové a objektové modely. Poté již automaticky rozmístí data zpět do databáze a sám řeší otázky relačního přístupu požadované distribuovanou architekturou.

Power Designer 7.0 je nástrojem pro RAD (rychlý vývoj aplikací). Je použitelný pro návrh od analýzy toku dat, přes generaci schématu databáze až po tvorbu objektu. Využívá k tomu jazyk UML (Universal Modelling Language).

PowerDesigner 7.0 umožňuje zejména:

  • Navrhnout struktury aplikací a základní logiku v diagramu tříd, generovat fyzické datové modely, konceptuální datové modely a zdrojový kód jazyka Java nebo PowerBuilderu;
  • Navrhnout abstraktní struktury a pravidla v konceptuálním datovém modelu a generovat fyzické datové modely nebo diagramy tříd (dvojúrovňový návrh);
  • Navrhnout, denormalizovat, optimalizovat a generovat databázi ve fyzickém modelu a generovat konceptuální datové modely nebo diagramy tříd.
Tím vším má PowerDesigner 7.0 snížit nároky na vývoj distribuovaných aplikací.

Hlavní výhodou nástrojů řady PowerDesigner je zejména možnost detailního popisu projektu a objektů. Toho využívá např. česká firma LCS, pro niž mohou psát specializované moduly a komponenty i externí vývojářské firmy.

Váš názor Další článek: Konference: cestou k úspěchu

Témata článku: , , , , , , ,