PowerBar 1.80 – snadnější ovládání systému

PowerBar je užitečný univerzální panel nástrojů, který umožňuje integrovat všechny potřebné funkce do jedné nástrojové lišty a pracovat například s horkými klávesami, s e-mailem atd.
PowerBar je užitečný univerzální panel nástrojů, který umožňuje integrovat všechny potřebné funkce do jedné nástrojové lišty a pracovat například s horkými klávesami, s e-mailem atd.

Po spuštění programu se na levém kraji obrazovky umístí lišta. Ovládání programu je velice jednoduché. V záhlaví lišty jsou zobrazeny analogové hodiny, které můžete kdykoli změnit na digitální. Dále jsou zobrazeny ikony disků a mechanik, takže tím k nim máte i rychlejší přístup. V základní nabídce jsou obsaženy také následující aplikace: prohlížeč WWW stránek, čísla virtuálních ploch, ikona přehrávání hudebních CD, pomocí níž můžete jednoduše ovládat hudební CD, a jako poslední je zastoupena ikona modemu, která umožňuje připojit se k Internetu, posílat a číst e-maily.

Pokud některou z vašich aplikací používáte častěji, můžete si ji samozřejmě do tohoto menu dodatečně umístit a tak získat snadnější přístup k této aplikaci. Při kliknutí pravým tlačítkem na lištu se vám zobrazí menu, kde naleznete nabídku Setup, která obsahuje několik záložek týkajících se různých nastavení celého programu. Záložky jsou rozděleny do tří řad. Spodní řada nabízí nastavení samotné lišty (např. změna barvy, velikosti, umístění, nastavení počtu virtuálních ploch, atd.). Druhá řada záložek nabízí nastavení vašeho připojení k Internetu a nastavení e-mailu; pokud chcete, můžete si tímto programem nechat kontrolovat vaši schránku, případně posílat a číst e-maily, můžete si nastavit virtuální plochy a máte možnost aktivovat tzv. horké klávesy (u této nabídky jsem postrádal možnost uživatelského nastavení kláves). Poslední záložky nabízejí přidání ikony programu na lištu a další různá nastavení tohoto panelu.

V hlavním menu naleznete kromě nabídky Setup i několik dalších, například možnost nastavení alarmu – zvukového upozornění na některé důležité datum nebo čas, nastavení spořiče obrazovky nebo vypnutí počítače.

PowerBar je užitečnou pomůckou, jedinou nevýhodou je registrační poplatek ve výši 20 USD. Bezplatně můžete PowerBar používat po dobu 30 dní.

Minimální požadavky na systém jsou : Windows 95/98/NT. Program je distribuován jako trial verze. Velikost instalačního souboru je pouhých 460 kB.

Váš názor Další článek: Pořádek na prvním místě aneb My Personal Diary 2000

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,