PR články

Power BI Day – reálné problémy na reálných datech

Konference Power BI Day nabídne ucelený informační servis, který pomůže účelně využívat firemní data jako relevantní podklad pro rozhodování a vytvářet atraktivní reporty.

Konference Power BI Day, kterou Počítačová škola Gopas připravila na čtvrtek 11. dubna 2019, nabídne širokou škálu informací o Power BI a využití tohoto nástroje v každodenní praxi.

Konference je určená pro ty, kteří potřebují vytvářet reporty a vizualizovat data, tedy především datové analytiky a finanční manažery. Dále pro projektové manažery, kteří jsou otevření novým způsobům řízení projektů, ale i pro všechny, kteří si chtějí sami vytvářet reporty. Chybět nebudou ani informace pro Power BI vývojáře a ty, kteří se chtějí certifikovat na Power BI.

785-powerbi-web-20.jpg

Jak je u odborných konferencí Gopasu dobrým zvykem, nepůjde o suchopárné přehledy nebo marketingové prezentace. Na reálných příkladech z praxe a skutečnosti odpovídajících datech budou přednášející demonstrovat užitečné postupy a vysvětlovat využití Power BI nástrojů. Na konferenci se účastníci mimo jiné dozvědí, jak na Power BI ve velké firmě nebo jak jej využít coby nástroj pro Self Service Business Intelligence. Na programu bude i personalizovaný reporting, Row Level Security, sledování projektů, vytváření podkladů pro mzdy, sledování nákladů a příjmů pomocí PBI, stejně tak i vysvětlení, co jsou open data, která lze využívat pro analýzy v Power BI.

V rámci konference Power BI Day budou přednášet přední odborníci, jako například Jiří Neoral, který je leaderem české Power BI User Group. Dále pak Jaroslav Reken nebo Karel Rejthar.

Zde malá ochutnávka témat:

  • Power BI ve velké firmě (Jiří Neoral)

Jaká jsou úskalí nasazení Power BI ve velké firmě? Budeme se bavit o tom, jak Power BI využít jako doplněk ke stávajícím BI nástrojům a jak jej využít coby nástroj pro Self Service Business Intelligence. Nebude chybět ani monitoring použití Power BI.

  • Personalizovaný reporting v Power BI (Jiří Neoral)

Stejný report, ale jiná data v reportu na základě oprávnění dané osoby. Ukážeme si zejména, jak na Row Level Security, ale také, jak nachystat Power BI report na poradu podobně, jako Power Pointovou prezentaci, abyste mohli vyprávět příběh nad svými daty.

  • Moderní BI platforma pro malé firmy (Jaroslav Reken)

Sledování projektů, vytváření podkladů pro mzdy, náklady a příjmy jako na dlani a to všechno pomocí Power BI.

  • Power BI a otevřená data (Karel Rejthar)

Co jsou open data a jaká otevřená data lze využívat pro analýzy v Power BI? Lze použít open data i pro business? Kde data brát a jak kvalitní jsou?

Konference Power BI Day se bude konat ve čtvrtek 11. dubna 2019 v Praze. Další informace najdete na www.powerbiday.cz

Další článek: ELONOVINKY: Tesla má nový model Y. Chce s ním prorazit mezi malými SUV

Témata článku: