Google | Úložiště | Disk Google

Používáte Disk Google? Tak si dejte pozor: od října začne automaticky vysypávat koš

Pokud používáte Disk Google, tak jste možná zvyklí na jednu jeho specifickou funkci. Soubory přesunuté do koše totiž nemaže a standardně v něm zůstávají. To se ale nyní mění a smazané položky služba odstraní po 30 dnech.

To, že se položky v koši nenachází nastálo, je poměrně standardní – většina služeb má nastavený limit, po kterém dojde k trvalému odstranění. Umí tak fungovat Windows a třeba i Gmail od Googlu. Doposud ale Disk Google (Google Drive) fungoval tak, že vymazané položky nechal stále uložené, pouze je přesunul do koše.

Snímek obrazovky 2020-09-22 091104.jpg 
Na novinku služba upozorňuje hned na úvodní straně.

To se může hodit, pokud si v budoucnu vzpomenete, že jste soubor vlastně nechtěli odstranit – snadno jej můžete stále dohledat. Nevýhoda je v tom, že vše stále zabírá místo v úložišti a poněvadž v základu nabízí Google pouze 15 GB, a to ještě kombinovaně s jeho ostatními službami, tak se může snadno stát, že se dostanete na hranu kapacity.

To ale nyní končí, jak sám Google informuje. Od 13. října budou všechny položky v koši automaticky smazány po 30 dnechDisk se tak zařadí mezi ostatní služby, nově si ale budete muset řádně rozmyslet, zda soubor opravdu smažete, či nikoliv. Po 30 dnech (nebo ručním vysypání) bude totiž nenávratně smazán.

Diskuze (6) Další článek: Zotac prozradil, kolik dostal objednávek na nedostupnou GeForce RTX 3080

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,