Samsung | Chytrá domácnost

Potvrzeno: Chytrý reproduktor od Samsungu přijde v druhé polovině roku

Když se dříve řeklo chytrý reproduktor, každý si představil Amazon Echo s jeho asistentkou Alexou. Takové časy už jsou ale dávno passé. Dnes tu máme chytrých reproduktorů celou řadu a po Applu se do party připojuje i Samsung. Po dlouhých spekulacích, kdy se zařízením konečně přijde, firma oznámila, že jej vydá v druhé polovině letošního roku.

Respektive to oznámil šéf mobilní divize Samsungu DJ Koh, jenž to řekl na akci Mobile World Congress, která se koná tento týden od pondělí do čtvrtka. V přípravě je chytrý reproduktor, který bude obsahovat virtuálního asistenta Bixby.

Samsung poprvé potvrdil, že na zařízení pracuje loni v srpnu. Tehdy se začalo spekulovat, že firma by jej mohla vydat někdy v první polovině letošního roku a prodejní cena by se mohla pohybovat kolem 200 dolarů (něco málo přes 4000 Kč plus DPH). Odhad nakonec nebyl tak daleko od pravdy, Samsung reproduktor vydá jen o několik měsíců později.

Více informací prezident nesdělil. Stále není jasné, jak zařízení bude vypadat a co bude umět, ale dá se předpokládat, že minimálně všechno, co umí jeho konkurenti. Plus je možné, že bude fungovat i jako hub pro systém chytrého domova SmartThings.

Jedinou informaci navíc Koh prozradil The Wall Street Journal. Samsung se prý s reproduktorem bude chtít zaměřit na prémiovou kvalitu, tudíž bude konkurovat spíš HomePod od Applu, než levnějším zařízením jako je Google Home Mini nebo Amazon Echo Dot.

Diskuze (9) Další článek: Tesla meziročně prodala v Číně dvakrát více elektromobilů, příjem přesáhl 2 miliardy dolarů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,