Potřebujete do cloudu rychle nahrát opravdu hodně dat? Amazon vám přistaví kamion s kapacitou 100 PB

Přechod na cloudové platformy je stále lehčí a i pokud potřebujete přenést větší množství dat, s rychlou linkou a blízkými datacentry to není žádný problém. Co když ale potřebujete přenést opravdu hodně dat, například v rámci petabajtů?

To už by přes internet mohl být problém, protože by přenos trval extrémně dlouho i s gigabitovým připojením. Amazon má pro takové případy řešení o kterém se původně předpokládalo, že o něj nebude zájem - Snowball. Jedná se o krabici ve tvaru desktopového počítače, která pojme jeden petabajt dat. Amazon vám za menší poplatek zašle tento petabajtový box a jakmile do něj nahrajete data, pošlete ho zpátky do Amazonu, který data rychle exportuje do datacentra. Tímto způsobem lze do cloudu Amazonu nahrát i několik petabajtů měsíčně.

Klepněte pro větší obrázek
Amazon Snowball s kapacitou 1 PB

Na letošní konferenci šéf Amazon AWS – Andy Jassy představil nový produkt Amazonu - Snowmobile, který je určen pro klienty, kteří potřebují do cloudu Amazonu přenést co nejrychleji ještě větší množství dat v oblasti exabajtů. Jedná se o kamion s připojeným kontejnerem, který je schopný skrze vnitřní úložiště přepravit data s kapacitou až 100 PB. Zatímco s gigabitovým internetem by přenesení takového množství dat trvalo 20 let, s využitím Snowmobilu to je otázka jen několika týdnů.

Klepněte pro větší obrázek
Amazon Snowmobile s kapacitou až 100 PB

Vše je pochopitelně šifrované, chráněné několika vrstvami zabezpečení, GPS a neustálým dohledem při převozu.

Diskuze (34) Další článek: „OK, Google“ už můžeme používat i v češtině. Podporovaných funkcí přibývá

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,