Software | Android | Operační systémy

Poslední beta Androidu P je tady. Čekejte vyladěný nový systém a finální změny

Google učinil poslední nutný krok před vydáním finální verze Androidu P. Vydal poslední betaverzi nově vyvíjené edice Androidu, která je označována jako Android P Developer Preview 5 nebo, chcete-li, Android P Beta 4. A protože jsme těsně před cílem, jedná se o zatím nejvyladěnější build systému, který už má všechny systémové novinky a API dotaženy do konce. Připomeňme, že nové funkce ve stádiu většího rozpracování se objevily již v červnové betě 2.

1b0eedcb-0390-4f89-93e6-d5f732747bbb
Plán vydání Androidu P

Součástí poslední bety je i červencová aktualizace zabezpečení a všechny nástroje k tomu, aby si vývojáři mohli otestovat funkčnost svých aplikací pro budoucí Android P. Jeho představení se odehraje v srpnu, takže již za měsíc se dozvíme, po jaké cukrovince se bude nová verze Androidu nazývat. Bude to Android Pistachio, Popsicle nebo úplně něco jiného?

Android P v betě si můžete samozřejmě vyzkoušet i jako ne-vývojář. Stačí se k betě přihlásit na webu Androidu. Mezi podporované modely patří Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Nokia 7 Plus, OnePlus 6, Oppo R15 Pro, Sony Xperia XZ2, Vivo X21 UD, Vivo X21 a Xiaomi Mi Mix 2S.

Podívejte se na ty nejdůležitější změny a novinky v Androidu P:

Diskuze (6) Další článek: Ameriku ohrožoval noční zloděj. Vystrašené obyvatele žádal o heslo k Wi-Fi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,