Microsoft | Hry | Flight Simulator

Porovnejte sami: Jak věrně létání v novém Microsoft Flight Simulatoru odpovídá skutečnosti

Před měsícem zahájil Microsoft prodej nové hry Microsoft Flight Simulator 2020. Na YouTube, sociálních sítích a dalších médiích se postupem času objevily hodiny a hodiny dechberoucích záběrů, jež ukazují, jak vypadá létání ve virtuálním světě.

Vývojáři zjevně odvedli dobrou práci – po úvodním nadšení fanoušků simulátorového létání byla hra opakovaně oceňována i v mnoha recenzích. Téměř všichni se přitom shodují na tom, že se jedná o aktuální špičku ve svém segmentu.

Vychvalovaný simulátor

Microsoft během čtyř týdnů stihl vydat dvě záplaty. Zatímco v první řešil především chyby, jež se objevovaly v průběhu instalace, v té druhé zbyl prostor na vylepšování chování letadel či zdokonalení samotné simulace. Ani poslední verze se však neobešla bez chyb (dle našich čtenářů je například problém se samovolným vypínáním levého motoru letadla A320 neo), takže se už připravuje další oprava.

Letošní Flight Simulator pozitivně překvapil v několika směrech, nejvíce však svou vizuální stránkou a realističností. Kromě nádherných západů a východů slunce se tak virtuální piloti například mohli v reálném čase proletět okem hurikánu Laura, který koncem srpna pustošil pobřeží Spojených států.

Velmi působivé je využívání mapových podkladů Bing, díky kterým se ve hře létá nad krajinou odpovídající skutečnosti. Na většině míst je automaticky generována zástavba (proto například někde najdete místo hradu panelový dům), významné oblasti jsou však zmapovány podrobněji (třeba v Paříži se můžete proletět kolem Eiffelovy věže).

Odpovídá MSFS skutečnosti?

MS Flight Simulator je nabízen ve třech edicích: Standard, Deluxe a Premium. Ty se od sebe liší nejen počtem dostupných letadel, ale i množstvím detailně zpracovaných letišť. Nejlevnější verze jich nabízí třicet, prostřední 35 a nejvyšší čtyřicet.

Ve všech třech variantách najdete podrobně zpracované hlavní kalifornské mezinárodní letiště Los Angeles International Airport (LAX/KLAX), o kterém nyní bude řeč. YouTuber MajorTom1990 natočil srovnávací video, ve kterém vedle sebe umístil záběry ze skutečného letadla Airbus A320 a simulátoru během přistávání na dráze 25L. Jak jistě uznáte sami, podobnost je velmi působivá.

Pokud vás zajímá konfigurace, pak vězte, že autor videa létá s grafikou nastavenou na maximum, přičemž jeho stroj je schopen dosahovat 40 až 45 snímků za sekundu. Počítač je vybaven grafikou EVGA GTX 1080ti, procesorem i7-9700K přetaktovaným na 4,9 GHz a 32 GB operační paměti v modulech DDR4. Data má pochopitelně uložená na terabajtovém SSD disku.

Diskuze (108) Další článek: Nejjednodušší cesta, jak nepřijít o data: nastavte si zálohování a zapomeňte

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,