Populární CATIA s novou verzí

Společnosti IBM a Dassault Systemes uvádějí na trh novinku, CATII V5 R4 pro platformy Windows a UNIX.
Společnosti IBM a Dassault Systemes uvádějí na trh novinku, CATII V5 R4 pro platformy Windows a UNIX. Nová verze jednoho z „velkých“ CADů umožňuje podnikům všech velikostí integrovat do obchodních procesů nástroje pro kontrolu životnosti a kvality produktu.

Nová verze, ačkoli přichází na trh po pouhých osmi měsících od uvedení poslední verze (CATIA V5 R3), nabízí uživatelům dvojnásobek možností oproti svým předchůdcům. Změny představuje 12 nových produktů s 39 inovacemi.

Malé a střední podniky uvítají určitě souhru s operačním systémem Windows, přehledné rozhraní a intuitivní ovládání 2D a 3D nástrojů snadno pochopitelné i pro ty, kteří ještě s 3D modelováním nemají mnoho zkušeností. To byl bezesporu také jeden z hlavních důvodů, proč se CATIA V5 výrazně přepracovala přímo v samotném jádru.

Funkce byly rozšířeny tak, aby pokryly všechny obchodní procesy, počínaje projektováním, přes analýzu až po řízení výroby. Dalším přínosem nové Catie budou funkce a nástroje pro kontrolu životnosti a kvality výrobku a řešení plně podporující e-business napříč digitálním podnikáním.

Živě komentuje: IBM a Dassault Systemes přikročili k nové verzi velice razantně. Otázkou je, kdy největší zákazníci – významné automobilky (VW, Škoda, Seat, Daimler–Chrysler, BMW, Ferrari, Fiat, Porsche, Peugeot, Citröen, Renault, Volvo atd.) a letecké společnosti (Boeing, British Aerospace, Lockheed Martin, Raytheon, Korea Air atd.) přejdou na novou verzi z dosavadní velice rozšířené verze V4. Je pravděpodobné, že hromadná migrace nenastane dříve než v průběhu nejbližších dvou až tří let a to přímo na verzi V6. V současné době je CATIA pověstná obrovskou spokojeností velkých zákazníků s předchozí verzí (CATIA V4) a těší se mimořádné popularitě.

Váš názor Další článek: Windows Media Player 7 – obludka nebo hit roku?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,