Pomocníci „zadara“ (4.)

V dnešním díle se podíváme „na zoubek“ třem prográmkům, které se dají shledat jako užitečné, samozřejmě jen pro někoho, kdo není takovým odborníkem, aby si jejich následky nedovedl udělat sám apod. Mrkneme se na změny ikon u adresářů a systémových nástrojů ve Windows, na spouštěcí a rozlučovací tapety a také na redukci u obrázků JPG, popř. JPEG.
Nice folders 2.0

Jedná se o prográmek od XFX Jump Start, který dokáže bez uživatelova osobního zásahu do registrů změnit jednak ony okoukané žluté ikonky u adresářů, které jsou navíc všechny jako by si z očí vypadaly, a jednak také ikony u položek na ploše, jako jsou „Tento počítač“, „Koš“, a další. Navíc „umí“ změnit ikonky i u jednotlivých ovládacích panelů (controls). Program navíc obsahuje jednoduchý editor ikon a také možnost použít ke zobrazení více jednotlivých ikon prostřednictvím průhlednosti vrstev,kterou podporuje. Samozřejmě se jedná o freeware a jeho instalační soubor o velikosti cca 2,9 MB si můžete stáhnout na stránkách výrobce. Program pracuje pod Windows 9x, NT, 2000, ME.

JPEGCompress 1.2

Každý alespoň trochu webdesigner ví, že obrázky, aby byly použitelné na webových stránkách, musí mít co nejmenší datový objem při zachování co nejlepší kvality obrazu. Tento prográmek by měl takovým uživatelům pomoci, dokáže jako vstup použít obrázky ve formátech GIF, PNG a JPEG a poté je komprimuje pomocí JPEG komprese. Tím vznikne každopádně použitelnější obrázek. V případě zájmu naleznete instalační soubor o velikosti 676 kB na domovské stránce. Opět vyzkoušeno pod Windows 9x/NT, 2000, ME.

1st Impression 2.3.0

Také vás už nudí pohled na ono okoukané logo operačního systému při načítání Windows a nechce se vám upravovat soubory logo.sys a podobně a chcete to mít bez starostí? Pak sáhněte po tomto prográmku, který vám umožní tato loga, tzn. Uvítací i rozlučovací obrazovky libovolně měnit, dávat své vlastní obrázky a texty. Samozřejmě teď nemluvím k lidem používajícím jako já systém Windows ME, který se načítá tak rychle, že by se z nového loga moc dlouho neradovali, kde spíše o 98-ky, kterým to trvá poněkud déle. Máte-li zájem si čekání na spuštění „oken“ zpříjemnit, browsněte na www.gromada.com a stáhněte si soubor o velikosti cca 2,2 MB, určitě se vyplatí. Samozřejmě jde o freeware a pracuje pod Windows 9x.
Diskuze (16) Další článek: Dell uvedl na trh nový typ počítače Dimension 8200

Témata článku: , , , , , ,