„Pokud nebude dost lidí pro Zemi, pak rozhodně ani pro Mars,“ varuje Musk před poklesem porodnosti

Elon Musk je mj. znám tím, že dlouhodobě varuje před poklesem globální porodnosti. Nyní se k tomuto tématu opět vyjádřil. „Měli bychom se mnohem více obávat populačního kolapsu,“ zopakoval ve včerejším tweetu.

Slavného vizionáře trápí to, že takový kolaps by mj. mohl představovat závažný problém pro jeho plány na kolonizaci rudé planety.

„Pokud nebude dost lidí pro Zemi, pak jich rozhodně nebude dost pro Mars,“ dodal v dalším tweetu a připojil smutný smajlík.

Pandemie COVID-19 nepomohla

V roce 2020 odborníci upozornili, že počet narozených dětí na celém světě se snižuje „ohromujícím“ tempem. Přestože někteří předpovídali, že pandemie nemoci COVID-19 vyvolá baby boom, nakonec se tak nestalo.

„Myslím, že jedním z největších rizik pro civilizaci je nízká porodnost a rychle klesající porodnost. A přesto si tolik lidí, včetně chytrých lidí, myslí, že na světě je příliš mnoho lidí, a myslí si, že populace se vymyká kontrole,“ komentoval to Musk loni během WSJ CEO Council.

„Podívejte se prosím na čísla - pokud lidé nebudou mít více dětí, civilizace se rozpadne… poznamenejte si moje slova,“ uzavřel.

Diskuze (64) Další článek: Zpátky ve hře. Test procesoru Intel Core i9-12900K

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,