Internet | Bezpečnost | Router

Pokud chcete prodávat routery v Singapuru, musí mít kvalitní zabezpečení

Singapur je stát s více než 5 miliony obyvatel. Tamní autorita IMDA (Infocomm Media Development Authority) úspěšně zavedla nové bezpečnostní podmínky pro všechny výrobce, kteří chtějí v Singapuru prodávat routery pro domácnosti.

Dle nového nařízení, které platí od 13. dubna příštího roku pro všechny routery určené pro domácnosti, musí tato zařízení splňovat několik bezpečnostních vlastností a to v několika oblastech.

Routery musí být vybavené unikátními a náhodnými přihlašovacími údaji (žádné admin/admin a podobně), uživatelské heslo musí mít stanovenou minimální složitost, musí obsahovat automatickou aktualizaci firmwaru přes internet s možností zablokování části, které mohou být rizikové a není pro ně záplata.

fdgdfg.jpg

Všechny routery musí zjednodušeně splňovat „Level 1“ v rámci „Cybersecurity Labelling Scheme“ a jedná se o jeden z kroků, které Singapur nasazuje s cílem zkvalitnit a zabezpečit síťovou infrastrukturu.

Starší routery budou moci být na pultech až do 12. října roku 2021. Jedná se určitě o dobrý bezpečnostní krok, o kterém uvažují i další státy. Otázka zní, jestli se něčeho takového dočkáme i u nás.

Mohlo by vás zajímat:

Routery CZ.NICu Turris Omnia a Mox

Diskuze (8) Další článek: Intel ukázal funkčnost PCI Express 5.0 s chystanými procesory Xeon

Témata článku: , , , , , , , , , , ,