Pokémon Go by bylo úžasné hrát s HoloLens. Podívejte se, jak by to vypadalo

Celosvětový fenomén zvaný Pokémon Go je hra využívající rozšířenou realitu. Microsoft HoloLens je přitom zařízení pro rozšířenou realitu. Co takhle to dát dohromady? To si řekli vývojáři z CapitolaVR a pustili se do práce.

K dispozici mají vývojářský kit Microsoft HoloLens a do něj v Unity prostřednictvím HoloLens SDK vytvořili základní koncept toho, jak by mohl Pokémon Go v HoloLens fungovat. Pokémoni se objevují přímo před očima, nemusíte je zaměřovat mobilem, a chytat je můžete přímo rukama, respektive gesty. Bezesporu vás to ještě více vtáhne do hry.

Protože vývojářské studio CapitolaVR nemá žádné vazby na Niantic, tvůrce hry Pokémon Go, nebo na Nintendo, které drží autorská práva na Pokémony, zůstane pouze u tohoto konceptu. Tvůrci ho sice chtějí dále rozšiřovat o další funkce a gesta, ale berou to víceméně jako výuku práce s HoloLens SDK. Ukazují však možnosti HoloLens a mohou inspirovat k tomu, jak toto zařízení v budoucnu využívat pro podobné hry s rozšířenou realitou. Ty podle všeho baví uživatele po celém světě, což je dobrá zpráva i pro Microsoft. Jeho sázka na rozšířenou realitu by se mohla vyplatit.

Diskuze (10) Další článek: Windows 10 zdarma si můžete dopřát už jen 14 dní, po 29. červenci se začne za upgrade platit

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,