Apple | Počítače

Pojízdná kolečka k počítači Mac Pro stojí 12 800 Kč. Apple u nich přitom zapomněl na brzdu

Stolní počítač Mac Pro od Applu si můžete dopřát buď na elegantních nožkách, nebo s malými kolečky, aby ho bylo možné snadněji posouvat. Tato čtyři kolečka vzbudila rozruch už při uvedení svou cenou, stojí totiž 12 800 Kč. Cenu někteří omlouvali jedinečným designem a technickou dokonalostí, jenže teď technologický youtuber Marques Brownlee na Twitteru upozornil na fakt, že nemají ani aretaci. 

Kolečka mají kvalitní ložiska, aby se po podlaze dobře odvalovala, jenže není je jak zabrzdit. A tak stačí jen trochu křivá podlaha a počítač se vám rozjede. Pochopitelně je také značně citlivý na to, když do něj například zavadíte nohou při umístění pod stolem. Rázem se pohne.  

Malá posuvná kolečka jsou naprosto běžnou součástí kancelářských židlí, stolků a jiných kusů nábytku. Většina aretaci má a chybí zpravidla jen u nejlevnějších kusů. Je obdivuhodné, že tak samozřejmou funkci kolečka od Applu nemají. Možná by páčka aretace příliš zasahovala do čistého designu, a tak vám počítač sice bude ujíždět, ale bude pěkný.

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat:

18250a0b-07b5-43c5-97c2-28a94dcc677e
Diskuze (79) Další článek: LinkedIn chystá vlastní Příběhy. Těžko říct proč

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,