Operační systémy | Windows 10 | November 2019 Update

Podzimní verze Windows 10 je dostupná pro všechny skrze Windows Update

Nejnovější verzi Windows 10 Microsoft vydal minulý rok na podzim a jedná se spíše o malý servisní balíček. I tak ale došlo k postupnému šíření a až nyní by měla být dostupná pro všechny zájemce skrze Windows Update.

November 2019 Update, jak je aktualizace nazývána, je k dispozici již několik měsíců, stále se ale šíří postupně. Nově jej však Microsoft uvolnil všem, kteří ručně vyhledají nové aktualizace skrze Windows Update. Pro dřívější upgradování tak již není nutné stahovat aktualizační utilitu. Zároveň firma začne s automatickým šířením mezi uživatele verze 1809, tedy October 2018 Update.

V rámci podzimní aktualizace nenajdete žádné velké novinky, jedná se o minoritní verzi převážně s opravami chyb a drobnými vylepšeními v rozhraní. Poprvé také Microsoft využil to, že veškeré funkce jsou již v systému v rámci May 2019 Update a podzimní aktualizace je pouze aktivuje.

Před sebou navíc máme jarní aktualizaci, která by měla vyjít přibližně v dubnu. Microsoft již téměř dokončil její testování v rámci programu Windows Insider a pomalu se přesunuje na letošní podzimní.

Jak zkrotit Windows Update? Poradíme:

Diskuze (15) Další článek: Rozšířená podpora pro Windows 7 se Německu prodraží. Zaplatí za ni miliony korun

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,