Podle nového typu studie jsou nejlepší servery od IBM

Nevyhovují-li výsledky, navrhne se jiná studie. Nebo je to složitější?
Renomovaná analytická a poradenská firma D. H. Brown Associates zveřejnila výsledky testování výkonnosti Unixových serverů, přičemž použila nový typ benchmarku ze své dílny. Podle tohoto testu zvítězily servery RS/6000 s jednoznačným náskokem nad stroji od Sun Microsystems. Benchmark používá vážený průměr několika různých měřítek – komerční aplikovatelnosti, výkonnosti v transakcích, aplikacích pro ERP a vědeckých výpočtech; výsledné měřítko se nazývá „Composite Performance Metric“.

Stroje od IBM byly shodně s 63 body vpředu, konkurenti se pak seřadili s odstupem – Sun měl 44 bodů, Compaq (=Digital) 41, SGI 40 a NCR 21. Vítězství IBM bylo dáno zejména vyvážeností ve všech měřítcích a pozoruhodnou univerzálností pro nejrůznější typy aplikací.

Živě komentuje: jmenovaná společnost se věnuje především oblasti unixového světa už řadu let a je známá svou nezávislostí. Sama ovšem udává, že se jedná o jakousi první „aproximaci“ tohoto nového typu testu, a že brzy počátkem roku 1999 vydá jeho zpřesnění. To pochopitelně nesnižuje výsledek IBM – fakta, že servery řady RS/6000 jsou nedostižné právě svou připraveností pro nejpoužívanější komerční aplikace, jsou informačním manažerům dobře známá.

Váš názor Další článek: Vývojář komentuje: které verze FoxPro jsou náchylné na rok 2000 a jak

Témata článku: , , , , , , , , , ,