Snapchat | Rozšířená realita | Brýle

Podivný design a ještě podivnější 3D efekty: Snapchat ukázal třetí generaci svých brýlí

Snap představil 3. generaci svých brýlí Spectacles, které přináší nové 3D efekty v rozšířené realitě. Po natočení krátkého klipu je možné přidat nejrůznější poletujícící efekty či vytvořit 3D fotografii.

Nové Spectacles se od těch předchozích liší hlavně novým designem a počtem kamer. Vzhled kombinuje hranaté obroučky a kulatá skla, dostupné jsou ve zlatavé a černé barvě. Co se týče kamer, ty jsou nyní dvě – na každé straně jedna. Díky tomu zvládnou vyfotografovat snímek s 3D efektem, či umístit jeden z efektů přímo do prostoru v rámci natočeného videa.

a06b532e-2f3e-4a02-8669-6d8bbe98de06dd9aea9f-6c80-4aab-a5e1-573cbb48d700 
Nová generace Spectacles má zvláštní design kombinující hranaté a oblé tvary.

Není tak problém celé okolí proměnit v podivnou záplavu duhy, či všude nechat poletovat srdíčka a nápisy. To je ale možné až po zachycení klipu, v průběhu natáčení tak na brýlích výsledek neuvidíte – neobsahují ani žádný displej. Kapacita úložiště je 4 GB, vejde se sem 70 videí či 1 200 fotografií v rozlišení 1642 na 1642 pixelů. Jakmile si natočený obsah stáhnete do telefonu, můžete jej upravit a následně nahrát na Snapchat či YouTube.

Společně s brýlemi získáte VR brýle, do kterých umístíte telefon a můžete si výsledek prohlédnout is  3D efektem. Vše funguje stejně, jako Cardboard od Googlu, který ale internetový gigant postupně ukončuje.

Za novou verzi si ale zaplatíte 380 dolarů (v přepočtu skoro 9 tisíc korun), což rozhodně není málo.

Podívejte se, jak nová verze funguje:

Zdroj: CNBC

Diskuze (9) Další článek: ELONOVINKY: SolarCity má nový typ solárních tašek. Instalace je levnější, než normální krytina a panely

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,