Google | Historie

Jak v roce 1998 vypadala celosvětová centrála Googlu? Larry a Sergey si moc neuklízeli

Google si už před lety stanovil oslavu svých narozeniny na 27. září, a tak dnes jeho tradiční logo ve vyhledávači nahradilo video, které připomíná dvacáté výročí. Společně s ním internet zaplnila hromada vtípků.

Jedním z nich je rekonstruovaná garáž první marketingové ředitelky Susan Wojcické, kde si Larry Page a Sergey Brin v roce 1998 zřídili první globální centrálu. Google ji po dvaceti letech na základě vzpomínek a fotografií vybavil přesně tak, jak v počátcích vypadala, no a pak ji nafotil do Street View.

V mapové aplikaci si tedy můžete projít dvě místnosti. První – v samotné garáži, objevíte počítačový stůl s tehdejší výbavou a v dalším pokoji, do kterého lze projít, pak Google Worldwide Headquarters – tedy globální sídlo mladého vyhledávače.

Nutno podotknout, že v podobných podmínkách fungoval Google relativně krátce a díky investorům se už v březnu stěhoval do běžných kancelářských prostor. Garáž je však součástí celé mytologie Silicon Valley už od předválečných let, nesmí tedy chybět na počátku žádné zdejší legendární korporace. V garáži se zrodil také Apple, Hewlett-Packard a další.

Diskuze (8) Další článek: Facebook ukradl zbraň konkurenci a teď ji drtí. Jde o Příběhy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,