Podívejte se, jak může mobil zastat různé funkce klasického počítače

Mobilní zařízení jsou stále výkonnější a integrace do čipů SoC a optimalizace vedou k tomu, že si již bez problému poradí s HD videem i přes HDMI výstup ve Full HD, zvládnout multitasking i hraní graficky náročných her.

Jak je možné už v této chvíli pracovat na mobilním telefonu Galaxy Note 2 s Androidem, se můžete podívat na videu, kde jsou ukázány různé oblasti, které lze na počítači dělat a ještě nedávno ani nebyly možné na mobilním telefonu.

Díky vícejádrovým čipů a výkonné grafice je možné přehrávat několik videí zároveň, stejně tak mít obraz rozdělený na dvě části pro efektivnější práci, přičemž u toho všeho lze mí t videohovor přes Skype a připojenou bezdrátovou klávesnici a myš.

Jak je vidět, mobilní prostředí a aplikace ještě nejsou plně připravené pro pohodlnou práci na externím displeji s vysokým rozlišením, to vše ale jednou přijde a praví se s novými grafickými rozhraními. Miniaturní zařízení do kapsy, které zvládne vše co potřebujeme a stane se naším hlavním počítačem? To vypadá jako velmi reálná budoucnost, která ukončí éru velkých beden u stolu a na stolech, které vydávají hluk a mají vysokou spotřebu.

 

Diskuze (49) Další článek: Tajemný Ingress poblouznil podzimní geekosféru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,