Počítačové e-shopy: je lepší Alfa, Alza, CZC nebo „TSko“?

S vaší pomocí hledáme nejoblíbenější český počítačový e-shop. Zkoumáme ceny, možnosti dopravy a platby, nebo i přívětivost webu a jeho funkce.

Doprava zcela zdarma? Jde to

Všechny obchody ve srovnání umožňují jak osobní odběr na svých pobočkách, tak dopravu pomocí České pošty, všechny kromě CZC nabízí dopravu také pomocí PPL, některé nabízí navíc také dopravní společnost DPD a kurýrní společnosti, které vám zboží rychleji dovezou v Praze i v Brně.

Nejvíce pobočkami se může pochlubit CZC – je jich 33, následován je Alzou s 24 pobočkami, která jako jediná má zpoplatněný osobní odběr zboží na pobočce částkou 25 Kč.

Hitem letošního roku je doprava zdarma, Možnost jejího získání nenabízí pouze Softcom, jinak ostatní e-shopy ji za určitých podmínek nabízí. Alza a Mironet vnímají tuto možnost jako motivace zákazníků k vyšším útratám, proto ji nabízejí až od 15 tisíc korun bez DPH.

Aktualizováno: Původní informace o tom, že Softcom nenabízí dopravu zdarma se ukázala jako nepravdivá. Softcom na svém webu informaci o dopravě zdarma obecně neuvádí, ovšem u některých produktů z oblasti elektra, notebooků, fotoaparátů a dalších můžete přímo na kartě produktu nalézt informaci, že bude doručen zdarma. Za chybu se omlouváme. 

Tabulka Doprava.png
Dopravu zdarma můžete získat již za zboží za pár korun

CZC zase dopravu zdarma nabízí pouze věrným zákazníkům, kteří ji mohou získat výměnou za body z předcházejících nákupů. Dopravu zdarma bez ohledu na výši objednávky však poskytuje Alfa a TS Bohemia, čímž velmi bodují.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,