Počítače Hewlett-Packard v Národním technickém muzeu

Počítače Hewlett-Packard informují návštěvníky v Národním technickém muzeu v Praze
Praha, 23. dubna 2001 – Společnost Hewlett-Packard s.r.o. věnuje každoročně v rámci svého donorského projektu výpočetních techniku v hodnotě 5-10 mil. Kč (celosvětově 51,7 milionu USD) středním, vysokým i základním školám a neziskovým organizacím. V pátek 20. dubna byl předán první dar v letošním roce, a to Národnímu Technickému muzeu (NTM) v Praze.

Školy a instituce jsou do toho programu pečlivě vybírány; hodnotí se podle projektů na využití žádané techniky. V NTM budou počítače instalovány jako informační centra pro provozování edukativních multimediálních prezentací v jednotlivých expozicích.

V rámci donorského projektu bylo v minulém roce vybaveno počítači a periferiemi HP pět škol, většinou šlo o kompletní multimediální učebny. V letošním roce Hewlett-Packard s.r.o. plánuje vybavit počítači další tři subjekty, v příštím měsíci například základní školu v Týnci nad Labem.

# # #

Společnost Hewlett-Packard je přední světový dodavatel řešení a služeb pro výpočetní techniku a zobrazování. Zaměřuje se na zpřístupnění technologií a jejich přínosu firmám i jednotlivcům pomocí jednoduchých zařízení, užitečných internetových „e-služeb“ a internetové infrastruktury, která je nepřetržitě v provozu.

Celkové příjmy společnosti HP ze stávajících provozů činily ve fiskálním roce 2000 48,8 miliard dolarů. Informace o HP a jejích výrobcích lze nalézt na adrese http://www.hp.com nebo http://www.hp.cz.

Váš názor Další článek: Boj o první místo v on-line letenkách

Témata článku: , , , , , , , , , ,