Počítač je pouze tak „chytrý“ jako jeho uživatel

(Placená inzerce) Aplikací Exploye Audit4Office dokážete zjistit, k jak velkým finančním ztrátám dochází neproduktivním používáním aplikací Microsoft Windows a Office.

Jaké jsou finanční ztráty ve vaší firmě způsobené neproduktivním používáním softwaru? … Aneb: Počítač je pouze tak „chytrý“ jako jeho uživatel!

Také to znáte? Vaši firmu máte pod kontrolou - vybrali jste si totiž skvělé a výkonné pracovníky. Přesto se občas stane, že…

  • Vaše asistentka si vaří další kávu pro uklidnění, protože už dvě hodiny hledá v Outlooku jeden obyčejný e-mail, v němž je velmi potřebný údaj od klienta. Totiž… Ačkoli tato paní spolehlivě odvádí celkem dobrou práci, neumí použít vyhledávací funkce Outlooku.
     
  • Nebo překvapený obchodník - najednou má telefonát: slečna z recepce se naléhavě ptá, kde je - „Kromě vás jsou tu už dávno všichni, i klient!“. Takže průšvih. Obchodník neví „která bije“, o schůzce totiž nevěděl. Vysvětlení je prosté, kolegové mu o ní zapomněli říci a teď všichni hrají překvapené neviňátko. Jestlipak třeba znají jednu z funkcí Outlooku, díky které mohli v pár vteřinách zúčastněným včas rozeslat pozvánku?
     
  • Dopřejme si malé kouzlo, na okamžik se posuňme v čase: Jsou Vánoce. Vaše firma má k zákazníkům vstřícný, téměř rodinný přístup, takže jim chcete zaslat přání všeho nejlepšího. Všem… A v tom je možná malý háček (neboli velké zdržení, a kouzlo rázem mizí), protože obchodníci a asistentky neumějí vytisknout štítky či rozeslat hromadný e-mail. Argumentují tím, že kdyby to uměli, „snad dělají ajťáka“…
     
  • Nahlédněme do jiného oddělení ve firmě: Pan X právě píše text ve Wordu. Že se mu do něj vloudilo několik překlepů je lidské, navíc pozorný pán si chyb při kontrolním čtení všimne a hned je napravuje. Vše je tedy dosud v pořádku. Neefektivita nastupuje až se způsobem oprav chyb: Myší najede na začátek slov, klávesou Delete je odstraní a napíše znovu… Pán je obchodník nikoli sekretářka, avšak tento dokument je důvěrným sdělením pro klienta (nebo řekněme „spěchá to“, asistentka má právě jinou, také nezbytnou práci), proto jej pan X píše osobně. Ještě si dovolme být na okamžik jízlivým „velkošéfem“ a tipněme si, za jak dlouho tento obchodník napsal text v délce jedné strany? Kdyby věděl, jak automaticky psát všemi „ručními prsty“, stihl by včas vyřídit i sedm potřebných telefonátů, s patřičnými následnými poznámkami do diáře a „úkolníku“? No dobrá, nezacházejme do krajnosti, pojďme zpět do reality…
     
  • Uživatel zavolá na oddělení helpdesku, že má na obrazovce „nějakou tabulku“, kde je v červeném kolečku takový bílý křížek, nikde nic nereaguje a on vůbec nechápe proč, když nic neudělal… Nic neudělal!? Ajťákovi se zřejmě v tu chvíli nejprve vybaví zvuk notoricky známé znělky vědomostní soutěže v okamžiku, kdy soutěžící odpoví nesprávně - ono zvukově prudce sestupné „Tururumtum“. Pak mu dojde, že věta: „Chyba je obvykle mezi židlí a klávesnicí“ je příliš zastaralým klišé, chtělo by to novou, vtipnější definici…
     
  • Krom jiného by v tomto výčtu zážitků bylo vhodné uvést „tichý“ příklad s excelovskou tabulkou, která „to“ vypočítá sama – pochopitelně zadáním správného vzorce, což trvá asi dvě vteřiny, místo toho, aby pracovník „spotřeboval“ na výpočty spoustu času. Dalšími „příběhy ze života“ vás však nebudeme zdržovat, všichni je známe. Obdobných situací, které jdou řešit v několika vteřinách místo minut, hodin, či dní, je mnoho. Řešení bývá mnohdy překvapivě snadné, stačí „jen“ znát ho J.

Podobné situace nejsou žádným neštěstím, avšak sečteme-li celkovou dobu, po kterou ve firmě všichni tito pracovníci ztrácejí čas neefektivním plněním jednoduchých úkonů, dojdeme k překvapivě nepříjemným číslům! Ta však jdou změnit k lepšímu, objevíme-li slabiny a účelně je proměníme ve znalosti. Jen takto dnes může moderní firma využít svůj jak lidský, tak softwarový potenciál. Cílené řešení nabízí Exploye Audit4Office.

Pro koho je určen Exploye Audit4Office

Aplikací Exploye Audit4Office dokážete zjistit, k jak velkým finančním ztrátám, a kde přesně, dochází neproduktivním používáním uživatelských aplikací, především Microsoft Windows a Office.

Je částí komplexního tréninkového, e-learningového a výukového systému pro podporu školení, zvyšování znalostí a dovedností v produktech Microsoft Windows, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Outlook.

word.png  excel.png  otulook.png
Exploye Audit4Office pro Word, Excel a Outlook

Exploye je ideálním nástrojem ke zdokonalení znalostí, je použitelná všude tam, kde je větší počet uživatelů Microsoft Windows a Office a managementu záleží na efektivitě odvedené práce. Pomůže každému – firmám (velkým, středním i malým), státním institucím, personálním agenturám, školám, jednotlivcům i domácnostem.

exploye1.png  exploye2.png  exploye3.png
Webové stránky Exploye

Účel Exploye Audit4Office

  • Zlepšit efektivitu práce s Microsoft Office a Windows na maximum
  • Změřit konkrétní praktické znalosti a dovednosti uchazečů o práci
  • Přehledně vyhodnocovat růst znalostí uživatelů
  • Doplněním chybějících znalostí uživatelů snížit finanční ztráty a zvýšit produktivitu firmy
  • Minimalizovat náklady na školení (učíme uživatele pouze těm znalostem, které právě on potřebuje doplnit; neztrácí čas posloucháním něčeho, co již umí)
  • Snížit zátěž helpdesku

Přínosy Exploye Audit4Office

  • Pro management a personalisty
    • zdokumentované praktické znalosti a dovednosti uživatelů
    • ověření praktických znalostí při výběrových řízeních
    • vyčíslitelná finanční úspora zefektivněním práce
    • automatizované plánování školení (individuálně či ve skupině max. 6 osob, kde jsou uživatelé s totožnými neznalostmi)
    • souhrnný přehled znalostí uživatelů (přístupný výhradně osobám určeným vedením firmy)
  • Pro IT oddělení
    • implementace přes web jako webovou softwarovou službu
    • implementace do firemní infrastruktury pomocí vizualizačních technologií
    • žádná instalace na klientské počítače
  • Pomocí modulu e-learningového typu je možné kdykoli kondičně se vzdělávat.
  • Odhalením konkrétních nedostatků se zvyšuje stálá motivace ke zdokonalování znalostí a tím i produktivity práce
  • Jednoduchá administrace pomocí administrátorské konzole

Kalkulace finančních ztrát

Po vyplnění čtyř parametrů si můžete sami zde zjistit, jaké jsou možné finanční ztráty neefektivním používáním uživatelských aplikací ve vaší společnosti.

financni_ztraty.png 
Kalkulačka finančních ztrát

Jak Exploye Audit4Office získat a implementovat

Exploye Audit4Office můžete získat, implementovat a používat

  • přes internet
  • implementací do firemní infrastruktury
    • za využití HW a SW firmy (AD, MS SQL, IIS, MS Exchange, Windows, Office XP/2003/2007)
    • pomocí virtualizačních technologií Microsoft anebo VMware

Licencování a ceny

Cena Exploye Audit4Office se vypočítává podle počtu uživatelů, kteří mají mít možnost si ověřit své praktické znalosti a dovednosti.

Licencování je umožněno pomocí SLA smlouvy na dobu 1, 2 a 3 roky. Podle této smlouvy zákazník platí měsíční fixní částku a má zajištěnu podporu a všechny upgrade zdarma.

Další informace

Pro podrobnější informace a případnou následnou prezentaci napište na richard.hajek@exploye.com.

Štefan Fejes

Diskuze (8) Další článek: NetBSD 5.0: mnoho vylepšení v nové verzi operačního systému

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,