Facebook | Globální oteplování | Klimatická změna

Po koronaviru bude Facebook šířit osvětu i o klimatické změně. Chystá další infocentrum

O udržitelnosti a zelenosti svého byznysu se v úterý rozpovídal Facebook. Přiznal, že klimatická změna je „velmi reálná“ a „nutnost činů se zvyšuje s každým dnem“, proto dál bude pokračovat ve své snaze omezit produkci skleníkových plynů do konce roku 2020 o 75 procent. Rovněž oznámil, že spustí nové informační centrum, které bude uživatele informovat o problematice měnícího se podnebí. 

Informační centrum bude v první vlně spuštěno v USA, Velké Británii, Francii a Německu a je vytvořené podle vzoru infocentra o koronaviru, které Facebook vytvořil na jaře. I zde budou dostupné odkazy na přední organizace zabývající se klimatickou změnou, tedy program OSN pro životní prostředí, americký Národní úřad pro oceán a atmosféru a dalších 200 partnerů, a i zde se lidé dočtou základní fakta či jak mohou změnit své chování, aby k poškozování klimatu nepřispívali.

Koncept informačního centra se totiž podle Facebooku ukázal jako úspěšný. Například to o koronaviru od svého spuštění poskytlo informace více než 2 miliardám lidí a 600 milionů lidí z něj kliknulo na některý z úřadů či organizací, aby se dozvědělo více, uvedla společnost.

Facebook byl v minulosti kritizován, že i když veřejně prohlašuje, jak bojuje s dezinformacemi, příspěvky obsahující falešné informace o klimatické změně spíše ignoruje. Sociální síť to tento týden popřela, uznává však, že lidé nesmysly šíří. Nemusí se u toho jít ani moc daleko do historie - jen pár hodin zpět Facebook řešil, že uživatelé na jeho platformě začali sdílet nepravdivý text, že za současnými mohutnými požáry v Oregonu a Washingtonu stojí aktivisté. Ti s nimi ale nemají nic společného, síť tak začala příspěvky mazat

Firma při té příležitosti také zmínila, že plně podporuje tzv. Zelenou dohodu pro Evropu, tedy balíček opatření, kterými mají členské státy přejít na ekologičtější hospodaření. Za Facebook to oznámil viceprezident komunikace a globálních záležitostí Nick Clegg, který byl dříve členem evropského parlamentu.

Diskuze (55) Další článek: „Řidička“ autonomního vozu Uber, který zabil chodkyni, čelí obvinění z usmrcení z nedbalosti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,