PlayStation2 jako zbraň hromadného ničení?

Japonské ministerstvo obchodu podle zpráv místního textu označilo PlayStation2 jak produkt podléhající zbrojnímu embargu, protože její čipy lze použít k navádění řízených střel.
Japonské ministerstvo obchodu podle zpráv místního textu označilo PlayStation2 jak produkt podléhající zbrojnímu embargu, protože její čipy lze použít k navádění řízených střel. Tomuto nařízení podléhá export zboží v hodnotě nad 500 dolarů, což znamená že více než jeden kus Playstation2 nelze exportovat.

Živě komentuje: Upřímně tato akce neslouží ničemu jinému než propagaci Sony, jak vtipně uvádí Register. K výrobě řízené střely potřebujete nejen čipy z Playstation2, ale pochopitelně i onu střelu, kterou chcete řídit. Když lze exportovat PlayStation2 kusově, bude jistě roztomilou akcí stočlenná výprava Libyjců, kteří si každý bude odvážet pod paží jednu PlayStation2, aby je hned po příletu rozmontovali a začali instalovat do svých zákeřných řízených střel.

Sony se v oficiálním vyhlášení obhajuje, že za žádnou cenu nesníží výkon PlayStation2, aby splnila nařízení ministerstva. To s největší pravděpodobností buď udělí Sony výjimku nebo změní kritéria pro embargo. Je pochopitelné, že start PlayStation2 v Americe a Evropě bude podle plánu a naopak takovéto zprávy jen přispějí ke zvýšení popularity PlayStation2. Ostatně, kdo by nechtěl mít doma pod televizí počítač, na který je dokonce vojenské embargo. Pamatujete ty doby, kdy se k nám nesměly dovážet ty úžasně rychlé stroje ze Západu? Dnes byste na nich nespustili ani textový tabulkový kalkulátor, s PlayStation2 je to to samé. Už se moc těším, až nějaké kubánské Amatérské rádio zveřejní schéma zapojení kamerou naváděné řízené střely, které bude začínat slovy – vezměte dva čipy z PlayStation2 a zapojte následovně…

Váš názor Další článek: Bancroft Advisors vstupuje do společnosti Computer Press

Témata článku: , , , , , , , , ,