Herní konzole

Pivovar vytvořil funkční herní konzoli, která vychladí dvě plechovky piva

Hernímu světu momentálně vládnou čerstvě vydané konzole PlayStation 5 a Xbox Series X. Je tu ale ještě jedno zařízení, které se chce svézt na vlně vánočního nadšení. Stojí za ním pivovarnický konglomerát Anheuser-Busch, konkrétně jeho značka Bud Light. Jmenuje se BL6 a jde o reálnou herní konzoli, která kromě spouštění her zvládne chladit pivo

Částečně herní konzole, částečně projektor, částečně lednička na pár plechovek piva, ale hlavně marketingová akce, která si střílí z aktuálního pozdvižení kolem nových konzolí od Sony i Microsoftu. BL6 je možná nejbizarnější věc, pomocí které si můžete zahrát hry. 

V českých vodách můžeme Bud Light znát maximálně z amerických filmů, ale za oceánem jde o jednu z nejpopulárnějších značek piva. O něco bližší nám může být jeho majitel Anheuser-Busch, který se soudí (zatím nepříliš úspěšně) s Budějovickým Budvarem o název Budweiser.

Že jde o reálný kus hardwaru potvrzuje PCMag, který jedno zařízení získal. Podle něj je BL6 vybaven systémem Windows 10, procesorem Intel Core i7-1065G7, 16 GB RAM, integrovanou grafikou a vestavěným projektorem Asus ZenBeam 720p, přičemž vše se nachází ve skříni ve tvaru přenosného držáku na piva. Namísto obvyklých šesti plechovek se do tohoto zařízení vejdou jen dvě, zato však budou chlazené. Součástí je i dvojice stylových ovladačů. 

Asi nikdo nečeká, že by na BL6 bylo možné hrát nějaké velké tituly v plné grafické kvalitě, ale součástí procesoru je integrovaná grafika Iris Plus, která není úplně marná. Předinstalované jsou mimo jiné Tekken 7, Soul Calibur 6 a RBI Baseball 20. Celé zařízení běží na vlastní baterii, která zvládne dvě hodiny hraní než je nutné zamířit znovu k zásuvce. 

Prodej BL6 aktuálně probíhá formou aukce, k dispozici bude pouze několik kusů. Aktuálně se cena pohybuje kolem 8 500 dolarů (cca 190 tisíc korun). Výtěžek bude věnován charitativnímu programu americké Národní asociace restaurací. 

Diskuze (6) Další článek: Americká FDA schválila první rychlotest na COVID-19 pro domácí použití

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,