Pitva: vosková tiskárna Phaser (video)

Opět jsme se pustili do rozebírání až do poslední součástky. Tentokrát jsme se pustili do tiskárny s technologií tuhého inkoustu, neboli vosku.

Středně velká kancelářská tiskárna Xerox s technologií tisku voskem neodolala našim šroubovákům. Celé zařízení jsme rozebrali do poslední součástky a vy se tak můžete podívat, jak v tiskárně pracují mechanické díly, které mají za úkol posunovat či otáčet papír, nebo jak vypadá zásobník barevného vosku.

Tiskárny s tuhým inkoustem se chlubí mimořádně nízkými náklady na tisk, kterými poráží i lasery. Náplně v podobě tuhých voskových hranolů se se v tiskárně postupně natavují, aby na papíře opět zaschly. Více se o nových voskových tiskárnách dozvíte v dalším článku. Kousek, který jsme nyní pitvali už patří ke starším a má za sebou přibližně sedm let provozu.

Zajímají vás naše pitvy? Všechny si můžete prohlédnout s předstihem v časopise Computer.

Aktualizace: Podle informací přímo od Xeroxu je ve vzuchovém filtru osazena vývěva (tedy kompresor "naopak") a u ní elektromagnetický ventil pro účinné "profouknutí" tiskových trysek.

 

Na videu jsme rozebírali starší kousek s technologií tuhého inkoustu. Pokud vás zajímá, kam se ta technologie posunula a jak si vede ve srovnání s laserovými tiskárnami, přečtěte si tento článek.

Diskuze (45) Další článek: Computer DVD Light 12/16 ke stažení

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,