Samsung | Pitva | Ohebný displej

Pitva Samsungu Galaxy Z Fold2. Vnitřnosti ohebného telefonu, to je technologický koncert

Skládací telefony jsou stále docela nové a drahé, takže se nepoštěstí narazit na kus k popravě každý den. Tento má zničený vnitřní displej, ale jinak je funkční. Tak se pojďme podívat, jak to Samsung uvnitř vyřešil.

Aktuálně je v prodeji už třetí generace Foldu, která je oproti pitvané druhé o milimetry tenčí, ale hlavně má zvýšenou odolnost IPX8, takže lépe snáší vodu, ale nerada vidí prach. Z Fold 2 5G snáší špatně vodu i prach, a to zejména kvůli kloubu. Přestože není telefon utěsněný, je festovně zalepený, takže výměna čehokoli se neobejde bez horkého vzduchu, což jsem si na vlastní kůži zkusil. 

Když na to nejdete od lesa

Základem toho, aby byla pitva přesvědčivá a zábavná, je nedívat se na instruktážní videa. Takže jsem telefon otevřel a planžetou odkrajoval vnitřní displej.  1  To se nakonec povedlo i s uříznutím flex kabelu.  2  Správný postup rozborky totiž začíná z vnějšku, a ne zevnitř, ale protože si mohu dovolit být destruktivní, není to až takový problém. Zbytek telefonu  3  prozatím odložím (i v tomto stavu byl telefon stále funkční a bez problémů fungoval s vnějším displejem).

V pokračování pro předplatitele také najdete

Displej má vrstvy a na povrchu je opravdu něco, co se chová jako ohebné sklo.

Nejzajímavější jsou perforované ohebné kovové části.

Konstrukce pantu připomíná hodinářskou práci. Radost pohledět.

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: 'Ayló'chaxnim. Indiánský kmen dal jméno neobvyklému asteroidu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,