Hry | Pitva

Pitva herního volantu Logitech G920. Jak se uvnitř potkává mechanika s digitálem

Herní volant je zajímavá a hlavně nezvyklá periferie. Při pitvě totiž nenarazíte na hromadu čipů, ale vesměs na analog a poctivou mechaniku, která se dnes už tak často nevidí.

Logitech G920 je stále prodávaný volant, který připojíte k Xboxu One, Xboxu Series a PC. Má sourozence s názvem G29, který si rozumí také s PC, ale u konzolí zase kamarádí se Sony PlayStation 3, 4 a 5. Vizuálně jsou si velmi podobné, ale rozdíl spočívá pochopitelně v ovládacích prvcích, které respektují danou konzolovou platformu. K oběma volantům jsou pochopitelně i pedály a je možné si přikoupit i řadicí páku.

Po pitvě si s pedály trochu pohrál Kuba Čížek:

Volant se klasicky přichytává ke stolu pomocí svorek a pedály mají gumové nožky, takže nekloužou. Pokud ale budou stát pedály na koberci, stačí ve spodní části vytáhnout plošku s plastovými trny. 

Podívejte se na komentovaný záznam rozborky:

U pedálů se přetlačujete s pružinou

Pedálová základna je převážně plastová a festovně sešroubovaná. Nejdříve je potřeba odstranit nášlapy na pedálech, které tvoří plastová základna  1  a kovový kryt.  2  Že výrobce myslí na detaily, je vidět hned po odmontování nášlapů, na pákách jsou totiž vidět tři díry.  3  Můžete tedy posunout pedály blíž k sobě, nebo naopak od sebe. Což se může hodit lidem s většíma nohama, kteří si mohou třeba při brždění nechtěně mačkat plyn.

4f36e46d-9e3d-4214-bac8-6a4d8b49c83ed8d90dd8-190e-4efe-b2e3-5ebb93a98b94

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Diskuze (3) Další článek: Recenze notebooku Umax VisionBook 14WQ LTE. Procesor ARM s mobilními daty. Za osm tisíc

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,