Pinterest roste, nenápadnou sociální síť měsíčně používá už 250 milionů lidí

Zatímco spousta velkých sociálních sítí se poslední dobou potýká s úbytkem uživatelů nebo výrazně zpomaleným růstem, nenápadný Pinterest, který o sobě nedává moc znát, vyrostl do zatím své největší velikosti. Společnost oznámila, že síť měsíčně používá už 250 milionů lidí, což je meziroční nárůst o 50 milionů lidí.

Pinterest má aktuálně také 175 miliard pinů (jak se nazývají příspěvky na síti), tedy o 75 procent více než na začátku roku 2017. Nejoblíbenější kategorií zůstávají tzv. DIY (do it yourself) projekty, ve kterých lidé hledají inspiraci třeba na domácí výrobů bytových dekorací. Následují módní fotografie. Všechny kategorie zaznamenaly zhruba 30procentní růst.

Mnoho skeptiků dříve předpovídalo, že sociální síť jako Pinterest nikdy nemůže dlouho přežít. Existuje však již osm let a nikdy se jí nedařilo lépe. S počtem aktivních měsíčních uživatelů se pomalu dostává k Twitteru, který jich aktuálně zaznamenává 335 milionů. Přitom ještě v roce 2015 měl Pinterest jen 100 milionů uživatelů.

Pomáhá k tomu neustálý přísun novinek, jako hledání pinů podle barvy pleti nebo nové funkce pro skupinové nástěnky. Sít také investovala do nových zaměstnanců, v poslední době třeba do bývalé šéfky vyhledávání obrázků v Google Li Fanové, která se stala šéfkou inženýringu v Pinterestu nebo odborníka z Googlu na počítačové vidění Chucka Rosenberga.

Pinterest si totiž hraje i s umělou inteligencí. Pomocí nástroje nazvaného Lens můžete například vyfotit kus oblečení a síť vám doporučí, jaké další módní kousky by s ním šly zkombinovat. Funguje to ale i s ostatními předměty, v případě jídla vám Pinterest nabídne recepty.

Diskuze (9) Další článek: Jedno z nejpoužívanějších antidepresiv zvyšuje bakteriální rezistenci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,