Pine přichází s několika novými MP3 produkty

Společnost Pine se připojuje mezi další výrobce MP3 hardware, kteří každým dnem bombardují trh novými výrobky.
Pine se může pochlubit svým vlastním kombinovaným CD MP3 přehrávačem. Výhodou tohoto přehrávače je multifunkční přehrávání jak formátu MP3, tak Audio CD. Dnes již tato společnost není jediná, která takovýto přehrávač nabízí. Nicméně cena je u této společnosti o něco nižší. Pokud často přehráváte hudební CD a CD plná MP3 nahrávek, pak je pro vás tento duální přehrávač ideální. Velikostí hodně připomíná klasický discman, cenou je však podstatně výhodnější.

Dalším velmi zajímavým produktem společnosti Pine je MP3 přehrávač o velikosti pageru. Standardně tento přehrávač podporuje přehrávání MP3 nahrávek, hlasové nahrávání (voice recording – záznamník), standardní ekvalizér a LCD display. Silnou stránkou tohoto přehrávače je životnost baterií, která je více jak 11 hodin, a to za použití jedné AA baterie. Nově chystaná verze tohoto MP3 přehrávače bude mít k dispozici přímo zabudovaný FM tuner. Společnost Pine iniciuje všechny svoje OEM partnery, kteří budou zajišťovat distribuci a testování. V polovině letošního roku Pine předvede nový multi-codec, který bude plně podporovat systém ochrany SDMI a multi-level digitální audio formáty zahrnující MP3, MS Audio a některé další.

Společnost Pine tím ještě více otvírá trh s MP3 technologiemi. S podporou OEM programu napomůže celé řadě firem, které nechtějí investovat do celého vývoje MP3 hardwaru. Jednoduše podepíší s Pine smlouvu o OEM partnerství a budou tak moci distribuovat vlastní MP3 přehrávač v licenci s Pine.

Samotná společnost Pine má s výrobou a vývojem MP3 hardwaru velké zkušenosti. Patří mezi první společnosti, které na trh uvedly MP3man velmi malých rozměrů. Tento přehrávač se jmenoval D´Music SM20V a ve své době byl nejmenším na trhu. Umožňoval zkopírování volných MP3 nahrávek z Internetu nebo přímo převedení z CD na PC. Pine v tomto vývoji pokračuje i nadále a podle všeho se mu to daří.

Nový D'Music CD MP3 player je podobných rozměrů jako klasický discman. Na CD dokáže přehrát více jak 150 MP3 písniček, což představuje 10 hodin nepřetržité hudby. LCD display zobrazuje přehrávanou písničku (název, čas), dále 5pásmový ekvalizér s podporou dalších základních funkcí. Nově D´Music také podporuje 10vteřinový anti-shock mechanismus. Jde o jeden z prvních MP3manů, kteří ke svému chodu a přehrávání nepotřebují PC či Internet. Čeští uživatelé mohou jen doufat, že tento nebo podobný přehrávač se někdy objeví také na českém trhu.

Diskuze (2) Další článek: Boj o domény vypukne 4. února

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,