Technologie | Virtuální realita | Hry

Pimax začal prodávat vylepšenou VR helmu s rozlišením 5K a frekvencí až 180 Hz

Pokud patříte mezi fajnšmekry v oblasti virtuální reality a nad obyčejnými helmami od Oculusu a jiných ohrnujete nos, asi jste už slyšeli o společnosti Pimax, která už několik let vyrábí hi-endové modely VR helem s vysokým rozlišením a hlavně obřími pozorovacími úhly.

Pimax nyní oznámil, že začal prodávat vylepšenou variantu oblíbeného modelu Pimax 5k Plus, tentokrát s přízviskem „Super“. Pimax Vision 5K Super sice zůstává věrný rozlišení jednotlivých displejů 2 560 × 1 440 pixelů a pozorovacímu úhlu (FOV) neuvěřitelných 200 stupňů, avšak místo dřívějších 144 Hz se nyní displeje obnovují rychlostí 160 Hz.

V experimentálním módu ale můžete frekvenci dostat dokonce až na 180 Hz. Nechybí ale ani zpětná kompatibilita, takže lze nastavit i režim 90 Hz, 120 HZ nebo 144 Hz.

Pimax Vision 5K Super je kompatibilní se SteamVR 1.0 i 2.0, takže lze použít i oficiální snímače a ovladače od Valve. Koncová cena za samotnou helmu je stanovená na 750 dolarů (přibližně 21 tisíc korun), k dispozici je ale i kompletní balení se dvěma snímači SteamVR a ovladači Valve Index za cenu 1 250 dolarů (asi 35 tisíc korun).

Představení Oculus Quest 2

Diskuze (4) Další článek: Apple měl děravé iPhony. Telefony šlo ovládnout i bez fyzického přístupu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,