Pidgin 2.5.8: Vylepšena podpora ICQ a Jabberu

Originální ICQ klient umožňuje komunikaci pouze s přáteli, využívající stejnou síť, tedy ICQ. Pokud máte kontakty na MSN či Jabberu, nezbývá vám jiná možnost, než sáhnout po jejich originálních či jiných klientech. Lze také využít nějakou alternativu, nabízející třeba podporu více sítí. Jednou z mnoha alternativ je open source klient Pidgin.

Nový Pidgin 2.5.8 opravuje problém s webovými zprávami, které byly posílány jako SMS: Vylepšuje nekompatibilitu Jabberu, která mohla nastat u klientů Prosody a libpurple. U sítě MSN vývojáři úpravou předešli případnému pádu aplikace a také opravili několik chyb u podpory sítě Yahoo.

Kompletní přehled oprav naleznete v seznamu změn. Pidgin 2.5.8 je dostupný v podobě zdrojových kódů a binárních balíčků na oficiálních stránkách. Verzi pro Microsoft Windows stahujte z naší GigaManie.

Zajímavou alternativou je instant-messagingový klient Miranda IM, který byl nedávno uvolněn v dlouho očekávané verzi 0.8. Více se o ní můžete dočíst v našem článku Nová Miranda IM 0.8: o pořádný krok dopředu. V současné době je už dostupná i Miranda IM 0.8.1, která přináší opravy a vylepšení.

stáhnout program Pidgin 2.7.11 Licence: open source, 27 MB
Autor: Pidgin
Web programu: pidgin.im


Diskuze (3) Další článek: Megatest herních myší

Témata článku: , , , , , , , , , ,