Technologie | Umělá inteligence | Chytrá domácnost

Piccolo umožní ovládat celou domácnost gesty, bude vás ale šmírovat

Ještě jsme se pořádně nesžili s hlasovými domácími asistenty a firma Piccolo už chce udělat další velký krok. Hodlá totiž do domácností přivést kamerový systém, který dovolí ovládat gesty takřka vše – světla, televizi a další prvky. Na počítač tedy nemusíte mluvit, stačí ukázat.

Jak tvrdí TechCrunch, Piccolo toho chce docílit kombinací kamerového Wi-Fi systému, umělé inteligence a počítače, který dokáže rozpoznat jednotlivé členy domácnosti a jejich gesta. Nemusíte vytahovat telefon ani mluvit na Alexu. Stačí mávnout rukou a lampička se zapne.

feb-28-2018-11-37-08.gif
Díky systému Piccolo bude stačit vejít do místnosti a zamávat.

Aby tento systém správně fungoval, musíte do své domácnosti rozmístit hned několik kamer, připojit je k internetu a nechat je zapnuté takřka neustále. To pochopitelně budí rozpaky. Otázkou tedy bude, jak dokáže Piccolo přesvědčit o důsledném zabezpečení.

Domácnosti zabezpečené kamerovým systémem rozhodně nejsou novinkou, jenže takové kamery se spínají zpravidla až ve vaší nepřítomnosti, zatímco Piccolo chce nasadit kamery s takřka neomezeným sledováním dění. A to může být pro mnohé problém, třeba už jen kvůli nepříjemnému pocitu, že se „někdo kouká“. Nápad jako takový je ale zajímavý a třeba se nakonec jako alternativa hlasových asistentů uchytí.

Diskuze (5) Další článek: Snap si nedá pokoj a zkusí to znovu: chystá druhou verzi brýlí Spectacles

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,