Picasa a Blogger se loučí, nahradí je Google fotky a Google blogy

Podle  webu Mashable Google chystá přejmenování svých produktů a služeb, které nemají slovo „Google“ ve svém názvu. O sjednocení značky bylo rozhodnuto v rámci veřejného spuštění Google+.

Oblíbená služba pro správu fotek Picasa se mění na Google Photos (Google Fotky). Picasa vznikla v roce 2002 ve společnosti Idealab, od které ji v roce 2004 koupil Google. V programu můžete organizovat své fotografie, provádět jednoduché úpravy nebo je nahrávat do webových alb. Změní se i název publikační služby Blogger na Google Blogs (Google Blogy). Dvanáct let starou službu koupil Google v roce 2003 od společnosti Pyra Labs, kterou založil budoucí autor Twitteru Evan Williams.

Blogger.png
Blogger jakoby ani nebyl službou Googlu. To se ale změní. V létě ho čeká velká modernizace, v rámci které lze očekávat větší propojení na Google+ a také přejmenování.

YouTube však podobný osud nepotká. Značka je to natolik silná, že by přejmenování bylo kontraproduktivní. Již dříve tento rok jsme informovali, že Google naopak zrušil službu Google Videos, která původně YouTube konkurovala.

Přejmenování by mělo nastat v budoucích šesti týdnech. Google tuto zprávu odmítl komentovat.

Diskuze (14) Další článek: Na Google+ je nejvíce sledovanou osobou Mark Zuckerberg

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,