Philips také s vlastním MP3/CD přehrávačem

Společnost Philips přichází na trh se svým vlastním MP3CD přehrávačem.
Nový MP3CD přehrávač od společnosti Philips se jmenuje eXpanium. Společnost Philips je jednou z prvních, která v roce 1993 rozproudila trh s technologií CD-R. Tím začal velký boom na poli vypalování CD. Možná je trošku škoda, že Philips nepřišel s tímto přehrávačem dříve.

Cenově je přehrávač také dostupný – cena se pohybuje kolem 199 dolarů. Philips eXpanium bezproblémově přehrává formáty CD, CD-R,CD-RW a Audio CD. MP3 formát podporuje od 32 od 320 kbps s možným proměnným bitrate. Na jedno vypalované CD-R bez problémů nahrajete přibližně 10 hodin hudby ve formátu MP3 (záleží samozřejmě na kvalitě a formátu MP3 souboru). Philips bohužel nikde neuvádí přesnou délku životnosti přehrávání se standardními bateriemi. Z praxe lze však uvést, že přehrávač s dvěma alkalickými bateriemi vydrží 12–14 hodin, což plně postačí na přehrání jednoho CD plného MP3 nahrávek. Mezi základní funkce patří standard – pause, forward, reverse, skip a scan. Velice užitečná je i funkce fast scan. eXpanium podporuje také multisession disky a album playlist.

Zajímavá je i funkce ESP (Electronic Skip Protection). Další funkce přehrávače jsou obdobné jako u ostatních přehrávačů, např. Genica atd. Jistě si říkáte, kdy bude přehrávač k dispozici. Bude to velice brzy, protože na trhu se ho můžete dočkat již letos v srpnu. Je velice možné, že se dostane i na náš trh. Pokud dáváte přednost značce a kvalitě, určitě se po tomto přehrávači poohlédněte. Před nedávnem jsem zde uváděl upoutávku na chystaný MP3 přehrávač společnosti Panasonic, který se dá hodně srovnat s Expaniem. Přeji šťastnou ruku při výběru toho správného MP3 přehrávače.

Váš názor Další článek: Hudba: Napster napomáhá prodeji CD

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,