Philips LX3900SA: kompletní domácí kino s DivX

Sestava LX3900SA opravdu mile překvapila. Obsahuje podařený DVD/DivX přehrávač, dobrý zesilovač, celkově je velmi kvalitně provedena a cena nepřesahuje 10 000 Kč.

Vždy levnější All in One

Dnes recenzovaná sestava patří samozřejmě do kategorie integrovaných řešení (All in One), což je symbolem levnější ceny a bohužel často v této kategorii i horší kvality. V případě Philipsu to ale naštěstí neplatí. Samozřejmě nemůžeme srovnávat s domácím kinem, které je složeno ze samostatných komponent, a které se pohybují každá v ceně tohoto kompletu. Nicméně v porovnání s obdobnými sestavami obzvláště levnějších výrobců typu Mustek, Schneider, Daewoo a podobně je LX3900SA vysoko nad nimi.

Kvalitní provedení s decentním designem

Celá sestava je vyvedena ve stříbrné barvě a dílenské zpracování je na vysoké úrovni. Sada obsahuje pět reproduktorů a pasivní subwoofer.

V balení dále najdeme kromě dobře ergonomicky sestaveného dálkového ovládání (45 tlačítek) i plně osazený SCART kabel, AM a FM (náhražku) anténu, český manuál a záruční list s celosvětovou platností. Šířka přehrávače bohužel nedodržuje hifi standard a je o něco menší – 36×5,5×32,5 cm (š×v×h). Reproduktory jsou celkem drobné, subwoofer není nijak extrémně rozměrný: 15×36×35 cm (š×v×h).

Klikni pro větší obrázek. Klikni pro větší obrázek. Klikni pro větší obrázek.

Probudíme sousedy?

Přehrávač je vybaven samozřejmě 5.1 zesilovačem (digitální – třída D) o celkovém udávaném výkonu 300W RMS (5 x 45W + 75W). Vzhledem k použitému digitálnímu zesilovači je přítomný jeden ventilátor, není však vůbec slyšet. Všechny reproduktory jsou 4ohmové. Výkon je do bytu dostatečný, i když osobně se ztotožňuji s větším naddimenzováním (more power:). Kabely k reproduktorům vystačí svojí délkou i na větší pokoj. Kryty z reproduktorů nelze sejmout. Subwoofer tvoří 6,5“ reproduktor s frekvenčním rozsahem 30Hz – 120Hz, zbývající reproduktory jsou dvoupásmové s rozsahem 120Hz – 20kHz.

Dekodéry prostorového zvuku používá přístroj základní a zatím plně dostačující Dolby Digital a DTS a navíc i Dolby Pro Logic II, který vytváří prostorový zvuk z pouhého stereo signálu.

Připojíme analog i digitál

Jelikož přehrávač je současně zesilovačem, měl by alespoň částečně zastávat roli AV receiveru. Video výstupy najdeme tři: kompozitní, S-Video a SCART (RGB). Výstupy na reproduktory jsou řešeny nestandardně pomocí zvláštních konektorů, které jsou barevně odlišeny a maximálně ulehčují správné a rychlé zapojení. Může však nastat problém, pokud budete chtít vyměnit například přední pár reproduktorů – bude to chtít trošku kutilství.

Dále jsou na přístroji konektory pro připojení FM a AM antény, analogový stereo vstup i výstup a digitální koaxiální vstup. K zesilovači tedy lze připojit například videorekordér a další DVD přehrávač. Analogové vstupy mohly být pravda alespoň dva, škoda. Pokud je TV připojena přes SCART, přístroj dokáže reprodukovat a zesílit její zvukový výstup.

 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,