Philips chystá vlastní MP3man

Společnost Philips přichází se svým vlastním MP3 hardwarovým přehrávačem.
Někdy v polovině roku 1999 se společnost Philips začala více zajímat o již delší dobu diskutovaný hudební formát MP3. Začátkem letošního roku předvedl první kousek svého přehrávače. Jde o klasický MP3man standardních funkcí a možností. Tento MP3 přehrávač Philips nazval Rush MP3 player a podle výrobce a tvůrce byl přehrávač zařazen do kategorie osobní-digitální audio přehrávač. Rush se k PC připojuje klasickou metodou (ještě z dob prvních MP3manů) přes paralelní port. Dnes je již známo, že toto připojení je o něco pomalejší než další alternativní možnosti připojení MP3mana k PC.

Díky vlastní technologii, kterou Philips při výrobě tohoto MP3 přehrávače využívá, je Rush jedním z nejmenších svého druhu. První modely budou standardně dodávány s pamětí 32 MB. V březnu tohoto roku budou na trhu také verze s pamětí 64 MB. Philips rovněž takticky podepsal smlouvu s Audible.com. Tato společnost je největším poskytovatelem mluveného slova na Internetu ve formátu MP3 a se samotným Philipsem chystají několik zajímavých promo akcí.

Přehrávač Rush již dnes získal označení „AudibleReady“, což je automatická kompatibilita právě se systémem Audible.com. V každé dodávce MP3mana Rush bude přibalen software AudibleManager a několik desítek MP3 nahrávek právě ze serveru Audible.com. Philips právě na tuto spolupráci s Audible.com hodně sází a věnuje tomuto projektu dosti velké finanční investice.

Podle získaných informací se bude Philips snažit prodávat svůj MP3man také po celé Evropě, a to především v Německu, Francii a Velké Británii. Česká republika společně s Polskem, Maďarskem a Slovenskou republikou by se tohoto přehrávače mohla koncem tohoto roku také dočkat.

Diskuze (2) Další článek: Testy inteligence a osobnosti na českém Internetu

Témata článku: , , , , , , , , ,