Pět nejlepších editorů fotek ve webovém prohlížeči

Photoshop je příliš drahý, GIMP složitý a Zoner se musí instalovat. Pro rychlé a občasné úpravy fotografií nebo tvorbu grafiky se hodí i webové editory, které jsou dostupné vždy a všude.
Kapitoly článku

Adobe Photoshop Express Editor

Kromě plnotučného Photoshopu, ořezaného Photoshopu Elements si můžete vyzkoušet i třetí variantu s tímto názvem. Je jím editor v prohlížeči, který lze použít zdarma.

Na rozdíl od Pixlr, který by se dal nazvat plnohodnotným editorem, je webový Photoshop vylepšovadlem fotek. Nabízí základní funkce, které se při úpravách fotografií budou hodit – změny velikostí, ořezy, odstranění červených očí nebo korekce expozice. Stejně tak nabízí vylepšení jedním tlačítkem – podobně jako editor v Google Plus nebo desktopový Zoner se postará především o automatické nastavení křivek a kontrastu. Některé fotografie tím jednoznačně získají, u jiných se automatické vylepšení nedá použít.

PS.png

Další sada nástrojů obsahuje několik filtrů pro vytvoření „netradičních“ fotografií. Kromě těch tradičních jako je rozpixelování nebo převedení do odstínů šedi zde najdete i šikovnou pomůcku pro nahrazení barev. Photoshop analyzuje fotografii, vybere několik odstínů jenž se ve fotce nachází a nabídne jejich náhradu jinou barvou.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,