Pentagon falšoval údaje o připravenosti na rok 2000

Jak vyplývá z přiznání zástupců U. S. Defense Special Weapons Agency, zprávy o připravenosti vlastních počítačových systémů na rok 2000 byly falšovány.
Jak vyplývá z přiznání zástupců U. S. Defense Special Weapons Agency (má, mimo jiné, na starosti kontrolu jaderných zbraní), zprávy o připravenosti vlastních počítačových systémů na rok 2000 byly falšovány. Na většině používaných systémů nikdy nebyly požadované testy provedeny, kontrolou prošla pouhá čtvrtina. Ministerstvo obrany sice uvedenou situaci nebere na lehkou váhu, současně však slovy jednoho ze svých mluvčích (podplukovník Patrick Sivigny) ujišťuje obyvatelstvo, že žádný ze systémů nebude rokem 2000 dotčen natolik, aby se ochromila obranyschopnost země.

Živě komentuje: Uvedený krok dokazuje, že problém roku 2000 může být širší, než se domníváme. Před několika týdny jsem na Živě uvedl, že Pentagon se roku 2000 nebojí - bohužel, jak se zdá, situace může být mnohem vážnější. Uvedený poměr hovořící o zkontrolování pouhé čtvrtiny systémů je varovný - byť osobně ani já nevěřím, že problém Y2K sám o sobě je schopen vyvolat nukleární válku či snížit schopnost národní obrany. Rok 2000 není možné brát na lehkou váhu, dřívější zkreslování údajů však spíše svědčí o opačném názoru zodpovědných osob. Opravdu by mne zajímalo, jak daleko je ve skutečnosti s řešením problému Y2K nejen naše armáda, ale také zbytek státní sféry.

Váš názor Další článek: MechSoft Profi 6.3 pro AutoCAD R14 je na trhu

Témata článku: , , , , , , ,