Pentagon do konce roku problém Y2K vyřeší

19. ledna 1999
Computer 1/99 SDÍLET NA FACEBOOKU TWEETNOUT
Koncem minulého týdne uvedl náměstek ministerstva obrany USA John Hamre, že během tohoto roku se podaří připravit všechny systémy podílející se na obraně Spojených států na přechod do nového století.
Koncem minulého týdne uvedl náměstek ministerstva obrany USA John Hamre, že během tohoto roku se podaří připravit všechny systémy podílející se na obraně Spojených států na přechod do nového století. K 31. prosinci roku 1998 bylo připraveno 81% důležitých systémů. Celkové náklady na úpravy a testování by měly dosáhnout výše 2,5 miliardy dolarů.

Živě komentuje: Uvedené vyjádření představitelů Pentagonu je jistě potěšitelné (tedy až na tu cenu). Osobně však nevím, jak to ve skutečnosti je. Během loňského podzimu se nejprve objevily povzbudivé zprávy, jak moc jsou systémy používané ve vojenských složkách Spojených států na přechod do roku 2000 připraveny. Uplynulo pár týdnů a vyšlo najevo, že uváděná čísla neodpovídají skutečnosti - fakta byla falšována. Do konce března, který prezident Clinton doporučil jako konečné datum pro přizpůsobení systémů všech vládních institucí Y2K problému, bude ministerstvo obrany připraveno z 93%. Během loňského prosince provedl NORAD (North American Aerospace Defense Command) třídenní cvičení s třemi desítkami simulovaných útoků - všechny systémy údajně pracovaly správně. Zajímavé také je postěžování si Pentagonu ohledně snah Ruska k vyřešení Y2K problému - Moskva prý, byť spolu oba státy v této oblasti spolupracují, postupuje příliš pomalu. Ruská strana však tvrdí, že problém je u strategických zbraní již vyřešen, otázkou času je řešení v případě protivzdušné obrany a systémů včasného varování.
  
  

Váš názor Další článek: Computer 1/99

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,