Kryptoměny | Bezpečnost | Hacking

Peněženku BitFi nelze hacknout, tvrdil John McAfee. Během měsíce se to podařilo už dvakrát

Hardwarová peněženka BitFi měla skvělou marketingovou kampaň. Výrobce tvrdil, že nikdo na světě ji nedokáže hacknout a ukrást tak vaše drahocenné kryptoměny. Tvrzení dokonce hojně podporoval známý autor antivirů a předseda představenstva BitFi John McAfee. Jenže jak už to bývá s velkými tvrzeními, bylo nepravdivé.

Nejen, že byla hacknula, ale hacknuta byla dokonce dvakrát. Nejdříve 15letým Saleem Rashidem, který ji přeprogramoval tak, aby na ní spustil hru Doom, a později výzkumníkům pod vedením Andrewa Tierneyho z Pen Test Partners, kterým se nyní podařilo z peněženky ukrást peníze.

Ale popořádku. Hardwarová peněženka pro uchovávání kryptoměn BitFi se začala prodávat v červenci. Podobá se známému Trezoru a velkou reklamu ji udělal John McAfee, který tvrdil, že je prakticky nehacknutelná.

Aby tvrzení společnost podpořila, nabídla odměnu komukoli, komu se zařízení podaří prolomit. Připravila k tomu speciální peněženku, ve které bylo deset dolarů.

Jelikož je podobné prohlášení velice troufalé, lidé z celého světa začali na zařízení útočit. A postupně začali nacházet chyby. Dokonce teprve 15letý Saleem Rashim dokázal peněženku změnit tak, že na ni spustil Dooma. BitFi to ale na vyplacení odměny nestačilo.

Lidé totiž musí splnit tři úkoly, aby se hacknutí dalo považovat na opravdové hacknutí. U Dooma společnost argumentovala tím, že peníze zůstaly nedotčeny, tudíž nic vážného se nestalo. Člověk musí k získání odměny peněženku modifikovat, připojit se na servery BitFi a následně skrze zařízení odeslat citlivá data.

To se nyní týmu výzkumníků skutečně podařilo. Andrew Tierney z Pen Test Partners získal kryptoměnu uloženou na BitFi. A co na to společnost? Žádnou odměnou nevyplatila a dokonce začala výzkumníkům vyhrožovat, jak zjistil The News Web.

Diskuze (11) Další článek: Amazon se za miliony dolarů snaží přetahovat Googlu oblíbené youtubery, aby streamovali přes Twitch

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,