PDA na Invexu

Ve středu proběhla 3Com Palm konference, kromě toho ale na Invexu je k vidění celá řada novinek z oblasti kapesních počítačů.
Začnu tím co na Invexu není. Již dříve jsme na Živě popisovali nové Aero 1500 od Compaqu, protože ale Compaq na Invexu není, Aero jsme zatím nenašli, je to asi tak jediná novinka, která tu není přímo viditelná, je to ale dost jiných zajímavostí, o kterých možná nevíte. Můžete si prohlédnout novou Cassiopeiu E-100, která kam vkročí, tam sbírá ocenění, zejména pro své multimediální schopnosti. Umí totiž přehrávat videosekvence a MP3. E-100 se zatím u nás neprodává, začne se v půlce listopadu a hovoří se o ceně pod 30 000 Kč. Pro koho je to příliš drahé, jistě bude pokukovat po novince Casia, kterou jsou diáře do dlaně PV-100 a PV-200. Jedná se o tradiční diář Casio s vlastním operačním systémem a pevně danými aplikacemi, vypadá ale na pohled jako klasický levnější PalmPilot a ovládá se perem. Nicméně operační systém je plně lokalizován, přístroj podporuje synchronizaci s osobním počítačem a je rovněž zajímavý svou cenou. PV-100, který nemá podsvícený displej a disponuje menší pamětí stojí cirka 6000 Kč, dražší a lepší kolega (podsvícení, větší paměť) stojí 7000. Tato konkurence Palmů je jistě zajímavá, na první pohled mi přišel operační systém poněkud chaotický, zařízení si ale půjčíme na podrobnější recenzi, a proto se tedy zdržím předčasných soudů.

Nový REVO, zdroj: PsionU Psionů, tedy u firmy Point.X je k vidění nejen nový a známý NetBook, elegantní nafouknutý Psion s barevným displejem a rozlišením 640x480. Vaší pozornosti by neměl ujít ani zbrusu nový Psion Revo. Ten je naopak očesanou a zeštíhlenou verzí pětkové řady. Neobsahuje sloty pro karty ani tužkové baterie, ale má zabudovaný LiIon akumulátor a IrDA port. Jak je u Psionu dobrým zvykem, opět se netradičně otevírá a z úzké drobné krabičky se rozloží do elegantně prohnutého rozloženého stavu. Prodávat by se měl od půlky listopadu za cenu okolo 16 000 Kč.

Sice novinka nikoli hardwarová, ale bezesporu zajímavá – v průběhu Invexu byly sníženy výrazně ceny na Palmy V a IIIx. Palm V lze nyní u PDA Planet koupit již za 12 500 bez DPH. IIIx pak za 10 410. Kdo váhal, má o argument proti pořízení méně. Pod záštitou 3Com proběhla i 3Com Palm konference, kde se zájemci seznámili s vhodným vybavením pro vývoj aplikací pro Palm a přístroji samotnými. Jednotlivé prezentace by měly být zhruba od pátku k volnému stažení na www.3com.cz.

Váš názor Další článek: Tesla uvádí první český set top box

Témata článku: , , , , , , , ,