Microsoft | Windows 10 | Surface

Patenty Microsoftu odhalily stylus s haptickou odezvou a náhradou rolovacího kolečka

Nedávno přihlášené patenty Microsoftu ukazují, že se chystají novinky pro Surface Pen. Ten by mohl získat obdobu kolečka u myší pro rolování stránek a haptickou odezvu při kreslení.

Firma uvažuje nad využitím elektromagnetů na špičce pera. Haptická odezva bude proměnlivá v závislosti na pohybu a stlačení pera, stejně jako bude moci reagovat na jednotlivé prvky třeba v rámci systému.

Screen-Shot-2018-02-19-at-21.15.05.pngkolečko.png
Haptická odezva bude řešená za pomoci elektromagnetů. • Rolovací kolečko pak nahradí dotyková plocha u klipsy pera.

Druhý patent není zcela nový, původně je z roku 2016, stále je ale možné, že se nové funkce u stylusu dočkáme. Dle patentu je pak zřejmé, že pero bude mít v rámci klipsy dotykovou plochu, kterou bude možné využít pro rolování stránek bez nutnosti dotýkat se displeje.

Microsoft tak potvrzuje své odhodlání zaujmout profesionály, kteří vyžadují pro svou práci stylus, a nabídnout jim co nejlepší zážitek. Aktuální verze, která je v prodeji, se dokonce chlubí odezvou pouhých 21 milisekund a rozpozná na 4 096 úrovní tlaku.

Nesnaží se navíc jen na poli hardwaru, od podzimu v rámci Fall Creators Update je možné Windows 10 lépe ovládat perem a přibylo několik užitečných funkcí.

Zdroj: On MSFT

Diskuze (8) Další článek: Vyzkoušejte si letecký simulátor v prohlížeči, který funguje nad reálnými mapami

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,